borcumu ödedim fakat maaş hacizi kaldırılmıyor
banka borcum varlık yönetimine aktarıl mış ve maaş haciz gelmişti varlık şirketi ile anlaştım ve borcu tamamını ödedim buna ragmen 10 gündür maaş haciz kaldırılmadı birde bu ay kesindi olursa geri ödemesi olmayacağını söylüyorlar bunun la ilgili kanunen bir yaptırım var mi nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun çok açıl tekrar kesinti olacak 3 gün kaldı maaş a
Cevap: borcumu ödedim fakat maaş hacizi kaldırılmıyor
Varlık şirketi ile icra takibine konu miktardan daha düşük bir rakam üzerinde anlaşıp, ödemenizi de varlık şirketinin belirttiği hesaba yaptınız herhalde?
Ana paranın biraz üstünü yatırdım faiz den indirim yaptılar verdikleri hesaba yatırdım maaş haciz ı çok yoğunluk var sıra size gelince kaldırılır diyorlar ve tekrar kesinti olursa bu sürede iade olmadığını söyleyip duruyorlar
İcra takibine konu rakam çok daha yuksek ve icra dairesinin yaptığınız o ödeme ile ilgili de bilgisi yok, karşı tarafla yaptığınız anlaşma da kuvvetle muhtemel telefon görüşmesi ile yapılan sözlü bir anlaşma, yani ıspatlayabileceğiniz bir anlaşma değil. eğer durum bu şekilde ise;
yapmış olduğunuz ödeme borcu kapatmak değil olsa olsa yüksek bir miktarını ödeme olur, onu da icra dairesine banka dekontu ile bildirip dosyaya işletirseniz. Kalan borç icra dairesinde baki olduğundan da o borç kapanıncaya kadar icra dairesine olan kesinti devam eder, Yapılan kesintiler de icra dosyasındaki rakam tamamen kapanıncaya kadar borcun kalanının ödemesi olduğundan doğal olarak o ödemenizden sonraki kısmı iade etmeyeceklerdir.
Erdoğan beye katılıyorum. En azından varlık şirketi haczi kaldırana kadar bir dilekçe ile işverene durumu bildirin ve kesintinin yapılmasını ancak icraya gönderilmemesini talep edin. Eğer haczin kaldırıldığına dair yazı getiremezsem gönderilmesine hiçbir itirazım yoktur deyin. Zaten icra dairesi öyle pat diye kurumu/şirketi takip etmeye kalkmaz. Sonuçta işten bile çıkmış olabilirdiniz.
kurumum sitesinde borç yapılanması gözüküyor şu an her hangi bir borcun yok ibaresi var ekran görüntülleri mevcüt artı borcu yoktur yazısı gönderdiler fakat icra dairesinden haciz kaldırmadıkları için bu belge bir işe yaramıyor çalıştığım yerde icra dairesine biraz geç parayı göndermelerini rica ettim ne kadar ertelerler bilemiyorum bu süre içinde haciz kalkmazsa ne yapıla bilir bilmiyorum varlık şirketi 15 gün sürer haczin kalması diyorlar bu ne kadar doğru bilmiyorum bu kadar uzun sürer mi bu işlem yoksa bi kesinti daha almak için yaptıkları bir şey mi?