Yolda önümü kesen araba için
Merhaba. Ne yapacağımı bilmediğim için size sormak istedim.
Bu akşam arabayla; saat 22:30 sıralarında yalnız başıma düğünden dönüyordum. Aracımın arkasındaki bidonlardan gelen sesleri kontrol etmek için, tamamı yeni binalardan oluşan genişçe bir bulvarda yol kenarında durdum. Yol, gece vakti olduğu için pek işlek değildi. Bidonları bagajda kontrol ettiğim sırada yanımdan son süratle bir şahin marka araç geçti. 100 metre sonra araç ani frenle durdu. Geri vitese taktı ve hızlıca geri geldi. Benim aracımın 50 metre kadar gerisinde tekrar durdu. Ben, işimi bitirip arabaya bindim ve yola çıktım. O sırada araç beni takip etmeye başladı ve beni geçti. Ben, sol tarafa köyüme giden anayola çıktım. Araç da önümden sola döndü ve yavaş yavaş önümde gitmeye başladı. Karşıdan araçlar geldiği için sollayamadım. Karşı taraftan gelen araçlar bittiğinde önümdeki araç durdu ve sağ kapısı açıldı. Alkollü olduklarını düşünerek aracı hemen solladım. Gaza basarak arayı açmaya çalıştım. Arkamdan bana yetişti, tamponu nerdeyse aracıma değecek şekilde ve sellektör yaparak arkamdan gelmeye devam etti. Bir sonraki köyde tekrar önüme geçti ve araçtan iki kişi indi. Bağırmaya başladılar.
Paramı gasp edecekleri düşüncesi ile ani bir şekilde aracın arkasından hızlı bir şekilde kaçtım. Geride kaldıklarını düşündüm ve rahatladım. Köyüme yaklaştığım sırada arkamdan yetiştiklerini gördüm. Yola devam edersem geceden yararlanarak bir fenalık yapabileceklerini aklıma getirdim ve beni tanıyan pompacıların olduğu benzinliğe girdim. Araç benzinlikte önümü kesti. Ani bir manevra ile kameraların olduğu bölüme geçtim.
Beni kovalayan araçtan iki kişi indi. Beni tanıyan pompacılardan biri şahısların önüne geçti. Aracımın kapısını açtım ve niye kovaladıklarını sordum. Bir kız ismi vererek onu nereden tanıdığımı sordular. Öyle birini tanımadığımı ve bilmediğimi söyledim. Bana el salladığını ve evlerinin önünde onu beklediğimi iddia ettiler. Araçlarına vurup kaçtığımı söyleyerek araçlarının arkasına bakmam için çağırdılar. Bense; eğer vursaydım aynı hasarın bende de olabileceğini söyledim. Aradığınız her kimse, o ben değilim dedim. Polisin yolda olduğunu söylediler. Polisin gelmesinin benim için sıkıntı olmayacağını söyledim. Yakın bir ilçenin ismini vererek oralı olup olmadığımı sordular. Hayır değilim dedim ve beni tanıyan pompacılar; beni tanıdıklarını, efendi biri olduğumu, 1 kilometre ilerideki köyde oturduğumu söylediler. Şahıslar; madem suçun yok, öyleyse neden kaçtın diye ve yaşımı sordular. Gece vakti önüme geçtiniz, alkollü olabileceğiniz için bulaşmak istemedim dedim. Beni bir daha orada görmek istemediklerini söylediler. Aynı söylemleri tekrar edip tehditler savurdular, silahla kafama sıkacaklarını söylediler. Araçlarına doğru yürümeye başladıkları sırada ben, benzinlikten çıktım ve eve geldim.
Araçları bana göre ters tarafta kaldığı için plakalarını alamadım. Ama güvenlik kameralarından plakalarını tespit edebilirim.
Böyle bir durumda ne yapmam gerekiyor. Aynı araç ile ailem de, ben de o yolu kullanıyoruz. Bu, insan olamayacak varlıkları polise mi şikayet etmeliyim? Bir sonuç çıkar mı?
Şimdiden teşekkürler.
Cevap: Yolda önümü kesen araba için
Özür dilerim. Bana yardımcı olabilecek biri var mı? Tanımadığım şahısların bu şekilde davranması toplum huzurunu bozuyor. Bugün bana olan, başka bir gün başka bir kişiye, yakınınıza veya size de olabilir. Bu kişilerin cezalandırılması gerekmez mi?
en kısa zamanda şikayet etmekten ve de benzlikteki şahısları tanık olarak bildirmekten başka birşey yok yapabilecek
Bu tip olayları en hızlı şekilde emniyet teşkilatına bildirmekte yarar var. Şikayetçi olursunuz ifadeleri alınır. Benzinlikten kamera kayıtları silinmeden aldırın mutlaka...