Adım ve soyadımı içeren domain adresinden sosyal medya hesaplarım çalınıyor.
Merhaba, benim adım ve soyadım'ı içeren eskiden de bana ait olan domain adresini japonyada birileri almış. Bu domain adresinden mail atarak hesabımı çalıyorlar. Twitter hesabımı geri aldığımda verilerini indirdim ve çalan kişilerin mail adreslerini ögrendim. Benim adım ve soyadımı içeren domain adresini japonyada bir servis sağlayıcıdan almışlar. Bu domain adresini kendi üzerime almak istiyorum ortada kanıtlı domain adresini kötüye kullanım ve sahtekarlık var. Tam olarak ne yapmam lazım şuan o domain adresinden mail atarak hesabımı çaldıklarını kanıtlayabiliyorum. Bu konuda hiç bir fikrim yok. Tam olarak ne yapmamı önerirsiniz? Kartaldaki bilişim suçlarına gidip olayı anlatsam ve kağıtla birlikte servis sağlayıcısına atsam domain adresini geri alabilir miyim?
Cevap: Adım ve soyadımı içeren domain adresinden sosyal medya hesaplarım çalınıyor.
domain boşta ise isteyen alabilir eğer şirket ile ilintili değilse. işin ilginç tarafı domaini kullanarak nasıl hesabınızı çaldılar?
Bu domain adresinden mail atarak hesabımı çalıyorlar.
twitter üyeliği için tiwitter da kayıtlı bir mail adresiniz olması lazım o adres de adamlarda olmadığına göre, bu kısmı teknik olarak anlayamadım.
hesabınızı çalan yurt içi olsa iş kolaydı ama gerçekten jaopnya da ise sonuç çıkmaz. bu arada japonya da olduklarını nereden biliyorsunuz? belki bu suçu işleyen türkiye de ama proxy vpn vs kullanmış olabilir
bu durumda yakalanır.