Emekli maaşımı Aldığım bankayla avukatlık oldum emekli maaşımın hepsine bloke koydu böyle bi hakları var mı acaba
Printable View
Emekli maaşımı Aldığım bankayla avukatlık oldum emekli maaşımın hepsine bloke koydu böyle bi hakları var mı acaba
Bloke koyma sebebi nedir, bankaya borcunuz-otomatik ödeme talimatlarınız vs mi var?
Avukatlık olduğum kredi için bütün emekli maaşıma haciz geldi hepsini kesebilir mi
Uygulama tamamen hukuksuz. Calisanlarin maaslarina dahi haciz geldiginde 3te 1 oraninda gelir. Emekli ayliklarina ise haciz uygulanamaz.
Sizin paraniza el koyma gerekcesi olarak muhtemelen imzaladiginiz bir sozlesmeyi one surerler. BHS (bankacilik hizmetleri sozlesmesi) veya kredi sozlesmesinin arasina bu tarz maddeler koyarlar. Gene de hukuksuz.
Banka genel mudurlugune yazili olarak basvurup, emekli ayliginizin kesilmesine rizanizin olmadigini, kesintiye itiraz ettiginizi yasal haklarinizi sakli tuttugunuzu acikca belirtin. Muhtemelen gene birsey yapmayacaklar. TBB Musteri hakem heyeti ve Tuketici Hakem Heyetlerine basvurmaniz gerekecek
Genel müdürlüğe genede dilekçe yollamama gerek var mı TBB yollasam direk yada farklı çözüm yolu olan var mı teşekkürler
Yardımcı olabilecek var mı acaba
Genel Mudurluge dilekce yollamak zorundasiniz. Eger oncelikle bankaya basvurulmadiysa, TBB Musteri hakem heyeti sikayetinizi degerlendirmez. Ayrica dedigim gibi bu eylemlerini bir sozlesmeye vs dayandiriyorlardir. Eger siz bankaya acikca itiraz etmezseniz ilerleyen surecte bunu one surerler. Siz hemen bankaya muracaat edin. Eger butceniz varsa noter yoksa taahhutlu posta ve faks yolu ile yapin.
Ne kadar sürede cevap alırız merkezden acaba
Muvafakat vermediğiniz sürece böyle bir hakları yok. Fakat bankacılık hizmet sözleşmesinde gecikme de olan risklerin blokesine ilişkin maddeleri var bunu her koşulda kullandıkları için şu durumda haksızlar. Şubenize gidip emekli maaşınızın üzerinde olan blokenin kaldırılmasına ilişkin dilekçe de bulunun sanal ortamda direk merkeze gidecektir talebiniz. Şubede ki danışmadan süreci takip edebilirsiniz. Ayrıca noterden ihtarname gönderme hakkınız da var biraz masraflı iş yok ben masraf yapmak istemiyorum derseniz BDDK veya tüketici hakem heyetine basvurabilirsiniz.
CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Muvafakatı iptal etme şansımız olur mu peki varsa