Başkalarının huzurunu bozma suçuna bir ceza uygulanıyor mu?
Uzun zamandır komşularımın gürültüsünden muzdaribim. Bir kere polis geldi bir kere Cimer aracılığıyla başvurdum değişen tek şey gürültünün şekli. Önceden koşturuyorsa şimdi hem atlıyor hem zıplıyor, anne baba da "yihuu" diye bağırıyor. Apartman yöneticisi olmak başkalarını rahatsız etmeyi mi gerektiriyor. Evi satılığa çıkaracağız ancak bunlar da en azından bir ceza alsın diyorum. Öğretmen aile, belki korkup vazgeçerler. Savıcığa huzurumuzu bozukları için şikayette bulunsak, sizce bir sonuç çıkar mı?
Cevap: Başkalarının huzurunu bozma suçuna bir ceza uygulanıyor mu?
İddia sahibi iddiasını ispat ekmek zorundadır.Sadece bunlar benim huzurumu bozuyor demekle kimse ceza almaz.Ki huzur bozma bu şekilde tanımlı bir suç değil, kasıtlı işlenen(kişiyi sürekli aramak, mesaj atmak, kapısına gitmek, bilerek ve isteyerek rahatsız etmek vs.) bir suçtur.Buraya defalarca benzer şeyleri yazdınız, verilen cevaplardan tatmin olmuyorsanız savcılığa başvurun ve sonucu kendiniz görün derim.Kolay gelsin.
Sürekli sorduğum için üzgünüm ama gerçekten rahatsız ediyorlar. Sürekli olan bir durum. Bir ay içinde iki kere uyarıldılar. Belediye ile de görüştüm. Sürekli polis, zabıta çağır dediler. Neden rahatsızlık olarak görülmüyor? Tabii sizler daha iyi bilirsiniz ancak, evde yaşlı sağlık sorunu olan biri var. Ben de şimdi gürültü yaptılar yapacaklar diye tedirginim. Üç dört kere koştursa çocuktur yapıyor derim ama özellikle bizim bulunduğumuz odayı 5-6 kere dolanıyor, tepiniyor sonra gümm diye bir ses Yukarıdan gülüşme sesleri geliyor. Zabıtanın tutanak tutması etkiler mi savcının kararını?
Alıntı:
amelie08 rumuzlu üyeden alıntı
Sürekli sorduğum için üzgünüm ama gerçekten rahatsız ediyorlar. Sürekli olan bir durum. Bir ay içinde iki kere uyarıldılar. Belediye ile de görüştüm. Sürekli polis, zabıta çağır dediler. Neden rahatsızlık olarak görülmüyor? Tabii sizler daha iyi bilirsiniz ancak, evde yaşlı sağlık sorunu olan biri var. Ben de şimdi gürültü yaptılar yapacaklar diye tedirginim. Üç dört kere koştursa çocuktur yapıyor derim ama özellikle bizim bulunduğumuz odayı 5-6 kere dolanıyor, tepiniyor sonra gümm diye bir ses Yukarıdan gülüşme sesleri geliyor. Zabıtanın tutanak tutması etkiler mi savcının kararını?
Gürültü yaptı diye hapis cezası uygulanmaz, ancak zabıta-polis gürültüyü tesbit ederse kabahatler kanununa göre para cezası uygulanabilir.
Onlar gürültü ana denk gelmiyor gelseler bile "çocukmuş bağlayalım mı" diyorlar, belediyede o bir gerekçe değil kimse kimseyi rahatsız edemez savcılığa, valiliğe git diyor.