ıse iade tahsilat bilgi edinme
merhaba,
2017 yilinda acmis oldugum ise iade davasini cok sukur kazandim.ve ise iade icin 10 gun icinde ihtar cektim.
simdi sira geldi tahsilata.
istinafta yazan karar su:
-davacinin ise iadesi iadesi icin suresi icerisinde davali ......... na muracati halinde hak kazanılacak olan ve kararın kesinlesmesine kadar bosta gecen surelere iliskin 4 aylık ucret ve sosyal haklarının davalılardan mustereken ve muteselsilen alınarak davacıya odenmesi GEREKTIGININ TESPITINE
yazmakta.
ilk konu 4 aylik ucret isten cikarildigim 2017 tarihinde mi hesaplanmali yoksa 2019 yilinin ucreti mi olmali?
ikinci ve en onemlisi
ben bu davayı yetkili is avukatı ile beraber kazandım. Allah razı olsun cok yardımcı oldu. ancak dun bana bir mesaj attı. mesajda paranın avukatın hesabına yattıgını ve hesap numarası vermem halinde parayı gonderebılecegını soyledı.
ben de ne kadar yatırıldıgını sordum. oda bir miktar soyledi.
soyledigi miktarı inceledigimde [(2017 yılı maası + agi ) x 4] e denk geliyor.
ancak yukarıda istinaf kararında acık bir sekilde aylık ucret ve sosyal haklar yazmakta.
sosyal hak olarak dusundugum; ben bir santiyede muhendis olarak calısmaktaydım dolayısı ile yemek ve barınma ucreti de olması dusuncesindeyim. avukatıma da bu sekilde bilgi vermistim. goruldugu uzere avukatımın soyledıgı ucretten daha fazla hak ediyorum.
sonuc olarak ben avukatımın ne kadar karsı taraftan toplamda benim adıma tahsilat yaptıgını nasıl ogrenebilirim? karsı taraftan yapılan odemenin banka dekontunu mu istemeliyim? yatırılan paranın iban hesabının ekran goruntusunu mu istemeliyim bilmiyorum? bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
sonucta eger eksik tahsilat yapıldı ise benim ihtarda belirtilenden eksik odenmesi halinde tekrar hakkımı arayabilecegim dusuncesındeyım.
cektigimiz ihtarda banka yolu ile kendi hesabına yatırılmasını istemisti
tesekkurler
Cevap: ıse iade tahsilat bilgi edinme
selam avukatımdan kendisine yapışan transfer banka dekontunu istedim.
gönderdi mutabık kaldık ve benim hakkım olan ücreti de aldım.
süreç bu şekilde.