Site Yönetiminin Kendine Çıkar Sağlaması
Merhaba,
3 Blok’tan oluşan bir sitede oturmaktayım. Hali hazırda şifre ile açılan blok kapılarına kartlı giriş sistemi uygulanmak isteniyor. Mevcut sistem bunu destekliyor, yaklaşık 500 adet kart temin edilerek dışarıdan herhangi bir destek alınmadan sadece kart maliyetiyle bu işlem yapılabiliyor. Sitede kartlı sistemi münferit olarak aktif olarak kullanan kat maliklerde mevcut. Ben ve diğer bir kat maliki yönetim tarafından kartların temin edilmesi durumunda herhangi bir ücret talep etmeden bunu yapabileceğimizi, kartın ücretinin toplu alınması durumunda çok uygun olduğunu belirtitk. Buna karşın yönetim 1 TL’den daha az olan kartları site sakinlerine yüksek fiyat ile vermek istiyor. Kartlar faturalı olarak KDV dahil alınacağı için harcamayıda yönetim bütcesinden değil kendi cebinden yapacağını söylüyor. Yönetim zaten kendisi huzur hakkı adı altında belirlenmiş olan bir ücreti hak ederken, böyle bir yaklaşım sergilemesinin hukuken bir yaptırımı varmı ?
Teşekkürler.
Cevap: Site Yönetiminin Kendine Çıkar Sağlaması
"Kartlar faturalı olarak KDV dahil alınacağı için harcamayıda yönetim bütcesinden değil kendi cebinden yapacağını söylüyor." kısmını anlamadım.
Faturalı olarak alınacak bir şey neden yönetim bütçesinden alınamıyor?
Merhaba, O zaman kartların birim fiyatı belli olacak, site sakinlerine yüksek fiyattan kendine kar sağlayacak şekilde satış yapamayacak. Bu yüzden kartları alırken kasadaki paradan değil kendi cebinden ödemek istiyor.
Kat malikleri genel kurulunda bu konuda nasıl karar alındı?
Bu gibi işlerin görüşüleceği yer orasıdır.