Cevap: Miras Reddi İsteği
Kardeşiniz mirası reddederse, babanızdan önce vefat etmiş gibi miras paylaşımı olur:
Size 3/4, annenize 1/4 pay düşer.
Siz kardeşinizin 3/8'ini reddemezsiniz.
Ya tamamını reddeder, ya da tamamını alırsınız.
Siz de tamamını reddederseniz, hepsini anneniz alır.
Çok teşekkürler..Miras babamın teyzesi dolayısıyla gelecek bir miras.Başka mirasçılarda var.Teyzesi 5 kardeş olduğu için.Kardeşimin reddi durumunda paylaşım yine bu şekilde mi olur yoksa diğer mirasçılara da kalır mı.
Babanız teyzesinden önce vefat etti ise siz ve kardeşiniz babanızın mirasçısı olarak babanızın payına düşen kısmı alırsınız. Mirasçıların sayısına göre ve teyzenizin eşinin hayatta olup olmamasına göre miras payları değişecektir. Alınacak veraset ilamında mirasçılar ve miras payları belirtilmiştir.
İlk mesajımda sanki babanızın mirasıymış gibi anlamışım. Babanız önce vefat ettiyse, anneniz babanızın ailesinin mirasçısı olmaz.
Babanız hayatta olsaydı kalacak olanın yarısı sizin, yarısı kardeşinizin.
Kardeşiniz reddederse, babanızın tüm payı sizin.
Anladım ,çok teşekkürler.Geç yazıyorum ancak PC den girebiliyorum.Şifremi unutmuşum.O zaman benim onun hakkını reddetme gibi bir seçeneğim yok.Yoksa kendi hakkımı da reddetmiş olacağım.Bu durumda benim yasal sorumluluğum ne olur benim merak ettiğim,payını ona verme durumunda.Bu arada ben Ankara'dayım.