THH/ 2 yıllık ABONELİK SÖZLEŞMESİ FESHİ' ne ödenen cayma bedeli
Merhaba ben hukuk fakültesi son sınıf öğrencisiyim. Tüketici hakem heyetine 2 yıl taahhütlü internet sözleşmemi fes ettikten sonra ödediğim cayma bedeli için başvuruda bulundum.. Bana 334 tl erken feshettiğim için bedel çıkardılar ancak Tüketicinin korunması hakkındaki kanunda abonelik sözleşmeleri başlığı altında 1 yıl ve üzeri sözleşmeler ve belirsiz süreli sözleşmelerin istenildiği zaman hiçbir cezai şart ödemeden fes edilebileceği yazıyor. Buna rağmen hakem heyetinden ret kararı geldi. Sorum bu karar doğru mudur? İkinci sorumda avukatlık asgari ücret tarifesi tebliğinin 12.maddesinde bir özel durum belirtilmiş ancak burada değişik bir durum söz konusu hakem heyeti benim aleyhime karar verdi ben mahkemeye başvurupda yine kaybedersem vekalet ücreti olarak karşı tarafa 334 tl mi ödeceğim? Tuttuğum avukata dava konusu paranın maktu ücretin altında olduğundan 436 tl mi vereceğim kazanırsam lehimize avukat vekalet ücreti ne ödenecek yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler meslektaş büyüklerim... Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: THH/ 2 yıllık ABONELİK SÖZLEŞMESİ FESHİ' ne ödenen cayma bedeli
Kanunda 1 yıldan uzun süreli sözleşmelerde diyor. Firma sizden taahhüt için para istiyor. Aradaki farka dikkat etmeliydiniz. Mahkemeye giderseniz kaybedeceksiniz.
İkinci soruya bir cevap veremiyorum.
Alıntı:
matrixlord rumuzlu üyeden alıntı
Kanunda 1 yıldan uzun süreli sözleşmelerde diyor. Firma sizden taahhüt için para istiyor. Aradaki farka dikkat etmeliydiniz. Mahkemeye giderseniz kaybedeceksiniz.
İkinci soruya bir cevap veremiyorum.
Merhaba biraz daha açayım konuyu en iyisi. sözleşmem 24 aylık olarak yapıldı ben bunun 19 ayını kullandım son 5 ay kala zaten caymak istedim. 1 yıldan uzun süreli sözleşme sayılmaz mı bu ? Tam anlayamadım sizi 2 yıllık sözleşme değilde ben sadece 2 yıllık taahhüt mü sözleşmesi mi yapmışım yani aradaki farkı bana detaylıca örneklendirerek açıklayabilir misiniz? Bu konuyu anlamakta biraz zorlanıyorum
Siz bir sözleşme imzaladınız sadece içi boş bir abonelik yaptınız. Sonradan paket aldınız ve firmaya 2 yıllık taahhüt verdiniz. Sözleşmeyi değil, taahhütü 24 ay yaptınız. Telekom sözleşmeleri süresiz yapılıyor zaten.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20150124-2.htm
Taahhütlü abonelik
MADDE 14 – (1) Taahhütlü abonelikler, satıcı veya sağlayıcının, taahhütnamede belirtilen süre kadar abone kalmayı taahhüt eden tüketicilere;
Taahhütname süresi için belli bir limit yok. Müşteri onaylarsa iş biter. Cezasız taahhüt feshi için abonelik sözleşmesi yönetmeliği 14/2 16/2 bakabilirsiniz.
Sonuç olarak ortada bir yanlışlık yok.