-
Şantaj iddiası
değerli hukukçular
şuan içinde bulunduğum durum gerçekten çok komik ve bir o kadarda acı. lafı uzatmadan sizlere durumumu anlatayım. bundan 1,5 sene önce başımızdan bir olay geçti. ev arkadaşım olan bir şahıs kendi kız arkadaşı ile cinsel ilişkilerinin görüntülerini çekip kıza şantaj yapıyordu. bizde bu olayı ortaya çıkardık ve şimdi bin pişman olduk. çünkü savcı ben ve diğer arkadaşımada aynı suçtan dava açtı. yaklaşık iki ay sonra mahkememiz var. sizlerden öğrenmek istediğim hiç bir delil olmadığı halde sadece müştekinin ifadesiyle ceza almamız. mümkün mü?
not: olay tarihinde 18 yaşından küçüktüm.
şimdiden ilginize teşekkürler...
-
Olay ve deliller bütünü ile değerlendirilecektir bu nedenle net bir yanıt vermek imkansız ise de sadece soyut iddialara dayanarak ceza verilemeyeceğini belirtmek isterim.
-
somut olarak hiç bir delil yok. sadece müşteki bunu iddia ediyor.
yanıtınız için teşekkürler.
-
Sayın Yüksel'e katılmakla beraber , yargıtayın bu tür konularda sözü kendisinden beterdir gibi bir anlayışa sahip olduğunu belirtmek istedim..
yani örnek vermek gerekirse taciz gibi onur kırıcı davranışlarda yargıtay, kadının bu tür bir duruma kendisini yoktan yere düşürmeyeceğini bu yüzden şikayet konusu olayın büyük bir ihtimalle gerçek olduğu üzerinden yorum yapmaktadır...
umarım sizin olayınızda bu tür bir değerlendirmeye gidilmez...
-
Sayın zizou212,
Burada bahsi geçen suç anladığım kadarı ile sadece şantaj, mağdure sayın ekomali'nin cinsel suç işlediğini ileri sürmüyor, şantaja iştirak ettiğini iddia ediyor, dolayısı ile Yargıtay'ın "sözü kendisinden beterdir" anlayışının burada hakim olacağını sanmıyorum.
-
Sayın Yüksel
özür dilerim ben yanlış yorumlamışım...
ben sanki şantaj ile ilişkiye girme gibi düşündüm...
düzeltme için sağolun