Yargılamanın yeniden yapılması
Asliye ceza mahkemesinde evrakta sahtecilik yargılanıyordum mahkemeye bakan hakim hergün restaurantımda yedi içti bedava her defasında abi su evrağı getireyim bunu getıreyım sucsuzum dedim bak basıma iş açılmasın dedim yok yok gerek yok dedi karar duruşması başka hakim atanıyor ilk celse ceza veriyor bana incelemeden şimdi ben
Davaya bakan beni yakan hakim ile delillerim var resimler telefon kayıtları nereye başvurup başdan yargılanabilirim cezada kesinleşmiş mağdurum beni oyaladı adil yargılanma hakkımdanda etti
Cevap: Yargılamanın yeniden yapılması
Roma hukukunda bir ilke vardır "hiç kimse kendi kusuruna dayanarak hak talep edemez" şeklide. siz kendi kusurunuza dayanarak -kusurunuzun ne olduğunu söylememe gerek yok sanırım- hak talep etmeyi düşünüyorsunuz ancak bu mümkün değil. anlattığınız olay doğruysa o şahsın o sözlerine mi güvenerek savunma yapmadınız? böyle bir şey olabilir mi? yargılanmanın yenilenmesi hükmü verenle ilgili olabilir. bu olayı anlattığınızda hiçbir şey elde edemeyeceğiniz gibi başınıza iş açmanız da kuvvetli bir ihtimaldir.