Cevap: Suç Uydurma ve HAGB
1-günsüz tutuklama diye bir şey yoktur, günsüz zorla getirme olur yada yakalama olur. adamı bulup getirecekler mahkeme.
2-inkar ederse dosyadaki diğer delillere bakılır. inkar eden herkes beraat etmiyor.
3-hangi kararını değiştirecek, daha karar vermemişki hakkınızda.
4-hagb güvenlik soruşturmasında sıkıntı yaratabilir
İlginize ve yardımınıza teşekkür ederim. Terimleri karıştırdım " günsüz zorla getirme" haklısınız. Sanırım her şey 14 ekime ertelenen mahkemede netleşecek. Güvenlik soruşturmasına yansırsa moral bozucu olacak baya.
Kafama takılan eğer günsüz zorla getirme ile sanık yakalandığı zaman adliyeye ifade için getiriliyorsa neden mahkeme ertelendi? Bir de bana sizin diğer mahkmeye gelmenize gerek yok neden denildi. Gidip duruşmaya katılabilir miyim?
sanık vasfınız olduğu için tabiki katılabilirsiniz hiçbir engel yok. günsüz zorla getirme bir yerde geçici olarak bulunmayan ne zaman geleceği de tam belli olmayan kimseler için çıkarılır. yani sanığın geldiğinden kolluğun haberi olursa tutar mahkemeye getirir ve mahkeme savunmasını alır. ama hüküm belirli gündeki duruşmada verilir sizin duruşmaya katılma hakkınız var ama günsüz yapılacak duruşmadan haberiniz olmayacak bir nev'i savunma ve şikayet hakkınız kısıtlanmaması içindir bu uygulama. prosedür doğru işlemekte.
Çok teşekkürler. Yüce Türk Adaletine güvenim tam. İlk defa mahkeme sürecine girince -hukuksal bazı noktaları yeni öğreniyorum. 🙏