Dedenin Verdiği Tarlaya Tapu İptali Davası
Dedem vefat etmeden 3-4 gün önce onunla ilgilendiğim ve annemle görüşmediğinden dolayı anneme vermek istediği bir tarlayı bana satış yaparak verdi. 2.5 dönümlük tarla 4 aydır benim üzerimde vefat ettikten sonra 2. eşi bu hafta içerisinde bana tapu iptali için dava açmış. Ben bu tarlayı zorla almadım veya dedemden istemedim, kendi hür iradesiyle bana verdi. Bu tarlayla ilgili tapunun iptalini yapabilirler mi? Benim izlemem gereken yol nedir?
Cevap: Dedenin Verdiği Tarlaya Tapu İptali Davası
Satış yapıldığına göre bir para alışverişi olmalı. Bunu banka havalesi ile mi yaptınız? Ayrıca birkaç gün sonra vefat ettiğine göre o para duruyor olmalı. Duruyor mu?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Satış yapıldığına göre bir para alışverişi olmalı. Bunu banka havalesi ile mi yaptınız? Ayrıca birkaç gün sonra vefat ettiğine göre o para duruyor olmalı. Duruyor mu?
banka havalesi ile ödeme yapılmadı devlete ödenecek vergiyi bankadan ödedim elden verilen dedemle ailemin önceki bir hesabından olan paraydı yani parası durmuyor herhangi bir bankada bir işlemde yok vergi ödemesi haricinde elden ödeme alındığıyla ilgili tapu dairesinde dedem onay verdi. Üzerime devretse iptal edilebileceğini düşünerek satış işlemi yapmayı tercih etti dedem
Yaptığınız ödemeyi ıspatlayamazsanız, o ödemeyi yapabilecek maddi duruma sahip olduğunuzu ıspatlayamazsanız, satış bedeli paranın nerede olduğunu ıspatlayamazsanız...
şu haliyle yapılan bu satış işleminin aslında satış olmadığı , mirastan mal kaçırmak olduğu gün gibi ortada oluyor maalesef. Bu durumda da o iptal davasında 99.99% işlem iptal edilir, dedenizin hayatta kalan eşi yasal miras payını alır.