Yd kararinin iptal edilmesi ne demek boyle bise olursa davanin nihai sonucunu ilgilendirirmi( nihai kararin aciklanma suresi kisalir veya artar mi) bilgisi olan var mi
Printable View
Yd kararinin iptal edilmesi ne demek boyle bise olursa davanin nihai sonucunu ilgilendirirmi( nihai kararin aciklanma suresi kisalir veya artar mi) bilgisi olan var mi
Yürütmeyi durdurma kararı verilmesi veya bu talebin reddi, davanın ne şekilde sonuçlanacağı konusunda bir fikir vermez. Yani YD verilip iptal talebinin reddine, YD reddedilip iptal talebinin kabulüne hükmedilebilir.
YD hakkında karara taraflardan birisi itiraz ederse dosya BİM'e gideceği için nihai karar BİM'den dosya geri dönene kadar gecikir.
BİM den dosya geldiginde nihai karar hemen cikar mi ve cikan karara karsi danistaya itiraza gidilbilir mi
Merhabalar,
Ben de Edirne idare mahkemesine es durumundan tayin talebiyle dava actim fakat 4-5 kisiye (benzer dosyalar) yurutmeyi durdurma verildigi halde bana red verildi simdi istanbul BIM e itiraz ettim.fakat soyle bir sey soyleniyor idare mahkemesinin kararlarini bolge idare mahk. Kolay kolay bozmaz hatta %20 gibi bir oran veriyorlar.Itiraz dilekceme 4-5 kisinin de dava dosya numaralarini ekledim ve birinin de yd kabul kararini ekledim ve hak ihlalinden bahsettim.Buna ragmen nasil bir tutum takinilir lutfen goruslerinizi alabilirmiyim.Ayni is yerinde calistigim neredeyse her seyimiz benzer olan arkadasim ilisigini kesip esinin yanina gitti.Bu durum psikolojimi cok bozuyor [emoji3525][emoji3525]
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yürütme durdurmanın 2 şartı vardır. İlki telafisi güç ve imkansız zarar.İkincisi açıkça hukuka aykırılık. Bu iki şart birlikte gerçekleşirse yürütme durdurma kararı verilir. Yürütme durdurma kararı iptal edilirse; karar uygulanmışsa karar ortadan kalkar ve dava açtığınız duruma gelir.