Savcının Delilleri Toplamadan İddianame Düzenlemesi
hakkımda bir tüzel kişi kendilerini hukuk dışı davranışlarından dolayı resmi kurumlara şikayet ettiğim için iftiraya uğradığı ve zarar gördüğü iddiasıyla Savcılığa suç duyurrusunda bulunmuş. şikayetçi lehine olan birkaç belgeyi Savcılığa sunmuş. fakat ben yazılı yaptığım savunmamada şikayetçinin işletmelerinin ruhsatlı olmadığı ve yasal işlem yapıldığını gösteren belgeler ile savunma dilekçemi muhabere ile başka savcılıktan soruşturma dosyasına gönderdim ve keşif talebinde bulundum. soruşturmayı yapan Savcılık aceleci bir şekilde delilleri toplamadan şikayetçinin talebi doğrultusunda iddianame düzenlemiş. önce Mahkemeye iddianamenin reddedilmesi için dilekçe sundum, ardından mahkemeden soruşturma dosyasının sureti aldım ve soruşturma dosyasında sunmuş olduğum yazılı savunmam ve belgeler yok. ardından savunma dilekçemin akıbetinin sorulması için hem dilekçeyi gönderdiğim savcılığa hemde soruşturmayı yapan savcılığa müzekkere yazılmasını talep ettim. soruşturma dosyasına sunmuş olduğum dilekçede kıymetli resmi belgeler var ama dilekçe ortada yok, bu durumda soruşturmayı yapan savcı hakkında yasal haklarımın kullanmamı engellenmesi ve delillerin yok edilmesinden HSK ya şikayet etsem uygun olurmu yada Adalet Bakanlığına mı şikayet edeyim görüşleriniz rica ederim.
Cevap: Savcının Delilleri Toplamadan İddianame Düzenlemesi
Normalde muhabere ile gönderilen evraklar taranır ve hemen ilgili makama iletilir, katip de çıktıyı alıp dosyaya koyar. ama sizin olayda konulmamışsa her iki savcılığın da kusuru olabilir. size alındı belgesi verildiyse onunla birlikte işin esasına etkili olduğunu düşünüyorsanız ilgililerle ilgili hem hsk'ya hem de savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. sonuçta o evrakın kaybolması en azından görevi kötüye kullanma suçu kapsamında değerlendirilebilir.
Cevap: Savcının Delilleri Toplamadan İddianame Düzenlemesi
Sayın Ufuklaw, öncelikle cevabınız için çok teşekkürler, evrakları gönderdiğim savcılık muhabere numarası verdi, ama alındı belgesi vermedi. zaten genelde muhabere numarasını zorla nazlı şekilde veriyorlar. savcılığı arayıp soracağım gönderdimi evrakı.
tekrar çok teşekkürler.