İnternet üzerinden alışveriş
Bu olay şu ana kadar hemen hemen hepimizin karşısına çıkmıştır eminim. 22 EYLÜL 2006 tarihinde ..............COM isimli online alışveriş sitesinden, 2-3 adet ürün sipariş ettim ve kredi kartımdan ödemesini yaptım. Sitede siparişimin 2-4 iş günü içerisinde kargo ile teslim edileceğini taahhüt etmişler, beklemeye başladım Cumartesi günü siparişimi bahsi geçen alışveriş sitesinden takip etmek için girdim, ürünleriniz kargoya hazırlanıyor diye mesaj yazmışlar. Pazartesi geçti, Salı günü şüphelendim, internette biraz araştırdım ki bu site bu konuda bir çok kişiyi ürünlerini göndermeyerek, arızalı hatta boş kutulu ürün göndererek mağdur durumda bırakmış, para iadesi isteyenleri ise kanser etme noktasına varıncaya kadar uğraştırıp iade etmiş, Halen ürünlerinden haber alamayanlar bile var. Bunun üzerine, bir mail attım ve siparişimin ne durumda olduğunu sordum. Bana gelen maili aşşağıda görebilirsiniz.
"Sayın xxx xxx , Öncelikle ...........com a göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. xxxxx numaralı siparişlerinizden xxxx tarafımıza ulaşmıştır. Diğer siparişleriniz ise bugün elimize ulaşacaktır. Siparişleriniz bugün xxx Kargo ile dağıtıma çıkarılacak ve gerekli kargo takip bilgileri mail adresinize iletilecektir.Elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanan bu aksaklıktan dolayı özür dileriz. Saygılarımızla, ............com Müşteri Hizmetleri. www..........com Türkiye nin İnternet İndirim Mağazası"
iyice iğphelenmeye başladım tabii, sonra onlara internet üzerinde haklarında yazılan eleştirileri okuduğumu ve bana doğru bir cevap vermelerini yazan bir mail attım gelen mail ise;
"Sayın xxx xxx , Öncelikle .........com a göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz. xxxxx numaralı siparişlerinizden xxxxx temin edilmiştir. Diğer siparişleriniz ise temin aşamasındadır. Ürünler yarın xxxx Kargo ile dağıtıma çıkarılacak ve gerekli kargo takip bilgileri mail adresinize iletilecektir. Elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanan bu aksaklıktan dolayı özür dileriz. Saygılarımızla, ..........com Müşteri Hizmetleri. www.........com Türkiye nin İnternet İndirim Mağazası"
Bankamı aradım, karşı tarafın siparişini iptal etmesi gerektiğini prosedürün böyle işlediğini söylediler.
Ben halen ürünlerimin kargoya verilmesini bekliyorum, ve verilmeyeceğinden korkuyorum.
Bu durumda şu an ortada kalmış bir insan olarak ne yapmalıyım...