E-devlet şikayeti sonucu müşteki olmuşum ünlü youtuberlar şüpheli
Merhaba, e-devlet üzerinden tck 190/2'nin ihlal edildiğini gördüm bildirdim beni müşteki olarak yazmışlar.Ben sadece hukuksuzluğu bildirmek istemiştim ve kişilerin ceza almasını istedim.
1-Neden beni müşteki olarak yazmışlar kamu davası değil mi?
2-Başka bir kişi aynı suçtan 21 ay hapis cezası almış bunu nasıl emsal olarak gösterebilirim?
3-Kamu davası masraflarını kim öder?
4-Şikayetçi olsam kamu davası dışında bir dava mı açılır ?
5-Ben şikayetçi olsam yada olmasam ne değişir ?
Cevap: E-devlet şikayeti sonucu müşteki olmuşum ünlü youtuberlar şüpheli
konu nedir ki? konuyu bilmeden youtuberlar hakkında nasıl bir yorum yapalım? suç ne onu bilmek gerek...
Alıntı:
illegal rumuzlu üyeden alıntı
konu nedir ki? konuyu bilmeden youtuberlar hakkında nasıl bir yorum yapalım? suç ne onu bilmek gerek...
190/2 uyuşturucuya özendirme
yardımlarınızı bekliyorum
Siz şikayet değil, ihbar etmişsiniz aslında. Müşteki olarak görünmeniz sadece ilk duruşmada oraya gitmenizi gerektirecek. Yani şahit gibi düşünebilirsiniz. Eğer şikayet olsaydı ve siz zarar görmüş olsaydınız kamu davası açılsa da size davaya katılmak isteyip istemediğiniz sorulacaktı ama burada sorulur mu bilmem. Katılmak istiyorum derseniz "katılan" olarak devam edersiniz, katılmazsanız sizle ilgisi kalmaz.
Kamu davasının masraflarını kamu öder. Eğer ihbar ettiğiniz kişi suçlu bulunursa masraflar ondan alınır. Sizden bir şey alınmaz.
Kamu davası şuanda. Aklıma takılan bir soru daha var daha önce alınmış bir kararı nasıl emsal gösterebilirim?