Çalıştığım şirketin iflas riski var, kafam karıştı yardım edebilir misiniz
Merhaba yaklaşık 2,5 yıldır çalıştığım limited şirket Aralık ayından beri kötü durumda olduğu için maaşlarımızı yatıramıyor, 4 aydır maaş alamadık, işlerin düzelmesi için bekliyoruz. Bi taraftanda şirketin iflas edeceği konuşuluyor. Araştırmama rağmen tam olarak öğrenemediğim bir kaç sorum olacaktır. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
1-) Şimdi istifa edersem içerde kalan maaşım ve diğer haklarımı şirket ne kadar zamanda bana ödemekle yükümlü?
2-) Şuan şirketin zor günlerini atlatacağını düşünerek çalışmaya devam ediyoruz. Fakat şirket eğer iflas ederse, içerde kalan maaşlarım ve diğer haklarımı hukuki olarak alabilir miyim?
3-) Eğer alabiliyorsam nasıl bir yol izlemem gerekli?
4-) Çalıştığım patronun iki ayrı limited şirketi var. Birinden diğerine sigrtamı taşırlar ise yasal haklarımın (izinlerim, tazminatım vs.) durumu ne olur?
Cevap: Çalıştığım şirketin iflas riski var, kafam karıştı yardım edebilir misiniz
Şirketin malvarlığı borçları ödemeye yetecek kadar mı? malı mülkü olmayan şirketlerden ne alınabilir ki?
Cevap: Çalıştığım şirketin iflas riski var, kafam karıştı yardım edebilir misiniz
Alıntı:
cengizerektas rumuzlu üyeden alıntı
1-) Şimdi istifa edersem içerde kalan maaşım ve diğer haklarımı şirket ne kadar zamanda bana ödemekle yükümlü?
2-) Şuan şirketin zor günlerini atlatacağını düşünerek çalışmaya devam ediyoruz. Fakat şirket eğer iflas ederse, içerde kalan maaşlarım ve diğer haklarımı hukuki olarak alabilir miyim?
3-) Eğer alabiliyorsam nasıl bir yol izlemem gerekli?
4-) Çalıştığım patronun iki ayrı limited şirketi var. Birinden diğerine sigrtamı taşırlar ise yasal haklarımın (izinlerim, tazminatım vs.) durumu ne olur?
1- İstifa değil, maaşınızın ödenmemesi nedeniyle haklı fesih yaparsanız kıdem tazminatına hak kazanırsınız. Her durumda ihbar tazminatı alamazsınız. Her durumda ücret, fazla mesai ücreti, UBGT çalışması ücreti ve kullanılmayan yıllık izin ücretlerine hak kazanırsınız. Şirketi kendiliğinden ödemeye zorlayacak bir sistem yok. Ödenmezse önce arabulucuya başvurmalı, sonra iş mahkemesinde dava açmalısınız.
2-3 İflas masasına alacaklarınızı öncelikli alacak olarak yazdırabilirsiniz. Ancak tahsil edilebilirliği konusunda garanti yok.