Cevap: Mülk davasında kiracı
Alıntı:
emreddini rumuzlu üyeden alıntı
şuanki mülk sahibim kardeşiyle davalıkmış kaybetmiş kardeşi bize tebligat gönderince öğrendim bunun üzerine dükkan sahibim istinaf mahkemesine gitti ve kardeşine geri evrak gönderdi davanın istinafta bozulabileceği için kiranın kendisine ödenmesini istedi kazanan kardeşine defalatca kontrat için gittim ama yapmadı sanırım istinaf onaylamadıpı için yapamıyor fakat bizden kontrat yok senet yok 4 aylık kafadına göre kira belirlemiş onu istiyor şimdi istinaf ilk mahkeme kararını onayana kadar eski dükkan sahibimi geçerli ? istinaf onayladıktan sonramı boşaltmak için tebligat gönderilir.?
Alıntı:
fakat bizden kontrat yok senet yok 4 aylık kafadına göre kira belirlemiş onu istiyor
O iş öyle olmuyor , mülk sahibi değişse de, kiracı olan sizsiniz ve sözleşmeniz aynı şartlarla devam eder. Yeni mal sahibi ile de farklı koşullar içeren bir sözleşme yapmanız gerekmiyor.
Kiracı olarak orada bulunduğunuz süre içinde ödemelerinizi mülk kimin adına kayıtlı ise onun adına yapmaya devam edin. Sizden kendisine ödemenizi isteyenden , tapu kaydının örneğini isteyerek yeni mal sahibi adına ödemeyi yapabilirsiniz.
peki istinaf 1 haziranda karatı onadı tapu ne zaman başkasına geçerse o zamanmı tahliye emri verebilir?
- - - Updated - - -
peki istinaf onadıktan sonramı tahliye emri verebilir?
Yeni malik, ancak KENDİSİNİN, EŞİNİN, ÇOCUKLARININ İHTİYACI için, tapuyu aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacı bildiren ihtar çekmek koşulu ile 6 ay sonunda tahliye talep edebilir.
Sen çık, ben başkasına daha yüksek rakamla kiraya vereceğim diyerek çıkaramaz.
Eski malik ile anlaştığınız rakamı, her dönem sonunda TÜFE oranında arttırarak kiracılık ilişkiniz 10 yıl boyunca devam edebilir.
11. yılın dolmasına 3 ay kala ihtar çekerek, hiçbir gerekçe öne sürmeden 11. yılın sonunda tahliye talep edebilir.
yani kontratımızı yenilemediğimiz için eskisi geçerli peki eski mülk sahibiyle hala tapu kendisinde olduğu için yeni kontrat yapsam 2 ay sonra istinaf diğer kardeşe onasa ne olur ?