İcra Borcum ve Banka Hesap Blokesi
Merhabalar bir süredir çalışmadığım için ödeyemediğim 2500 lira borcum vardı hakkımda icra davası açılmış ve avukat benden 4000 lira istedi bende bu miktarı karşılayamam gelirim yok dedim,ailemim desteğiyle geçiniyorum ve bugün öğrendimki banka hesaplarım blokelenmiş bankanın dediğine göre 4025 lira blokeli diyor bende icra müdürlüğüne mal beyanımı belirten dilekçe yazdım borcu kabul ettiğimi ama gelirim olmadığını belirttim dosya numaramla beraber imzalayıp kargoladım dilekçemi,bu durumda ne gibi bi sonuç alırım..Şuan çalışmıyorum sigortam yok üzerime bi mal yok,blokem kalkarmı veya süreç nasıl işler? İlginize teşekkür ederim.
Cevap: İcra Borcum ve Banka Hesap Blokesi
Borcu zaten kabul etmissiniz, icra da gelmis... hersey tamamlanmis. Bankada paraniz yoksa sorun yok. Ancak bankada paraniz olursa bunu alabilirler.
Bunun disinda alacakli evinize haciz gondermek isteyebilir ancak varinizi yogunuzu alamazlar. Bir TV, buzdolabi falan kalir ikincisini alirlar. Ileride maasiniz olursa hepsini degil 1/3 unu icra ile alirlar.
Borcunuzun nereye oldugunu yazmamissiniz ama eger bankaya borcunuz varsa elinizde de biraz para varsa alacaklinin avukati ile gorusup indirim talep edebilirsiniz. Faizlerde indirim yaparak borcu kapatmayi kabul edebiliyor bankalar.
Bu arada banka hesabiniza blokenin icra dairesi araciligiyla konuldugunu kabul ederek cevap yazdim. Bunun haricinde banka sizin hesabiniza keyfi olarak bloke koyamaz. Boyle bir durum varsa itiraz edin.
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Borcu zaten kabul etmissiniz, icra da gelmis... hersey tamamlanmis. Bankada paraniz yoksa sorun yok. Ancak bankada paraniz olursa bunu alabilirler.
Bunun disinda alacakli evinize haciz gondermek isteyebilir ancak varinizi yogunuzu alamazlar. Bir TV, buzdolabi falan kalir ikincisini alirlar. Ileride maasiniz olursa hepsini degil 1/3 unu icra ile alirlar.
Borcunuzun nereye oldugunu yazmamissiniz ama eger bankaya borcunuz varsa elinizde de biraz para varsa alacaklinin avukati ile gorusup indirim talep edebilirsiniz. Faizlerde indirim yaparak borcu kapatmayi kabul edebiliyor bankalar.
Bu arada banka hesabiniza blokenin icra dairesi araciligiyla konuldugunu kabul ederek cevap yazdim. Bunun haricinde banka sizin hesabiniza keyfi olarak bloke koyamaz. Boyle bir durum varsa itiraz edin.
Evet bankayı aradığımda xxx icra müdürülüğü bloke koymuş diyor,bankada bi 550 liram vardı zaten gelirim yok şimdi oda blokelendi zor durumda kaldım,dilekçemde gelirim yok ailemin katkısıyla geçiniyorum yazdım,ve dilekçemi gönderdim.Evimde tv de yok buzdolabıda..Ayrıca avukata hiçbir şekilde imza taahhüt vermedim,sadece telefonda indirim yaparsanız ailemin desteğiyle ödemek istiyorum dedim ama kabul etmediler bende imkanım yok ödeyemem diyince telefonu yuzüme kapattılar,ayrıca ailemdeki şahışları aramışlar benim borcumla alakalı..Böyle bi hakları varmı? (Bu arada borcumda senetle aldığım teknolojik üründü)
Banka degilse zaten indirim yapmazlar. Durustce borcunuzu kabul etmissiniz. Icraya verilmissiniz. Paranizi da almislar. Daha fazlasi icin yapacak birsey yok.
Borclariniz icin ailenizi arayamazlar. Aileniz sikayetci olabilir. Hatta sizi bile arayamazlar. Alacaklinin borclusunu ikiden fazla aramasi, TCK 123 kapsaminda suctur. Alacaklari sabit kamu gucu de onlardan yana. Yasal yollari kullansinlar.
Tekrar gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda borclarinizi odeyebilecek maddi guce kavusursunuz.
Alıntı:
nina rumuzlu üyeden alıntı
Banka degilse zaten indirim yapmazlar. Durustce borcunuzu kabul etmissiniz. Icraya verilmissiniz. Paranizi da almislar. Daha fazlasi icin yapacak birsey yok.
Borclariniz icin ailenizi arayamazlar. Aileniz sikayetci olabilir. Hatta sizi bile arayamazlar. Alacaklinin borclusunu ikiden fazla aramasi, TCK 123 kapsaminda suctur. Alacaklari sabit kamu gucu de onlardan yana. Yasal yollari kullansinlar.
Tekrar gecmis olsun. Umarim en kisa zamanda borclarinizi odeyebilecek maddi guce kavusursunuz.
Hocam ilgilnize teşekkür ederim,bu durumda yapmam gereken birşey varmı,tekrar çevremden birini borcum için ararsalar nasııl bir yol izlemeliyim? Banka blokemi açtırmamım bir yolu varmı? ve borcum yüzünden hapis gibi bi durum olurmu ilerde..NOT: Avukata hiçbir şekilde taahhüt vermedim imza vs,sadece borçlu olduğum icra dairesine mal beyanımın dilekçesini verdim daha doğrusu bulunduğum ildeki nöbetçi daireye teslim ettim.
Bankadaki bloke hukuki. Icra dairesi koymus. paranizi alirlar haklilar. Sizin fazladan yaptiginiz odeme aranizdaki iyi niyete dayaliymis. Bir taahutunuz de yok. Odemede gucluk cekiyorsaniz bu odemeyi kesin.
Telefon aramalari ile ilgili olarak; dedigim gibi sizi iki kereden fazla ararlarsa TCK 123'ten sikayetci olabilirsiniz. Alacakli borclusunu arayip rahatsiz EDEMEZ. Yakinlariniz ile ilgili aramalarda onlar da sikayetci olabilir, sizde sikayetci olabilirsiniz. Eger olayi buyutme niyetiniz yoksa once karsi tarafla gorusun sizi ve yakinlarinizi rahatsiz etmesinler.