25 ay cezam var yatari var mi
Hayırlı vakitler benim oğlum 2013 yılında üzerinde bıçak yakalamaktan 5 ay ceza almıştı askerde iken mahkemeye girdi ve hagb verildi.daha sonraki 2014 kullanmak için uyuşturucu madde almak bulundurmak sucundan(sadece 1 sigara sayımlık esrar )10 ay ceza aldi 5 yıl hagb olduğu dönemde ruhsatsiz silah yakalamaktan tekrar 10 ay ceza aldi 5 yılın dolmasına 3 ay gibi bir süre kalmisti bu yüzden ilk iki dava HAGB uyulmamasi nedeni ile açılış adı altında tekrar açıldı bıçak davasında hüküm aynen açıklandı ve onu istinaf a yolladık.ruhsatsiz silah davası da istinafta henüz gelmedi uyuşturucu davası bu ayın 28 inde görülecek ve belli ki hüküm aynen açıklanacak ve onu da istinaf a yollayacağız toplamda 25 ay ediyor yatari var mı önceden hiç hapis yatmadı ve denetimli serbestlik almadı bu güne kadar sonuç ne olur şimdiden tesekkurler
Cevap: 25 ay cezam var yatari var mi
Neden kimse yanıtlamıyor dünden beri bakıyorum sayın adminler
Lütfen bir bilen yanıtlasın sabah duruşma var
Daha önceden alınmış ve ertelenmiş bir ceza olmadığı varsayılarak iki yıl bir ayın yatarı 1 yıl 15 gündür.Yasa gereği oğlunuz 4 ay 21 gün ceza evinde cezasını çeker.Bu cezanın 1 ayını kapalı ceza evinde kalan kısımını da açık ceza evinde çeker. 2 yıldan az olduğundan 5275 Sayılı Kanunun 105/A maddesi gereğince oğlunuz cezaevlerinin denetimli serbestlikten yararlanır diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim duamız o ki böyle kimseye zarar verilmeyen suçlardan kimse içeri girmesin yazık günah onca suçlar işlenirken bir an evvel ceza indirimi cikar insaallah