Kapalı otoparka motosiklet girişlerinin engellenmesi
Merhaba,
Aradığım cevabı bulamadığım için yeni konu açıyorum. Ev sahibi olarak 15 senedir aynı sitede ikamet ediyorum. Sitemizin giriş çıkışları hgs benzeri bir kartla yapılıyor. Ancak kapalı garajların girişlerine zemin altına ağırlık sensörü monte ettirmişler. Şimdi sorun şu sensör araç ağırlığını algılıyor ancak motosiklet ağırlığını algılamıyor. Kapalı garajlara şu motosikletleri sokamıyoruz. Yönetim ile konuştuğumuzda yapacak bir şey yok git dışarı bırak diyor. Ancak motosikleti dışarda bırakma çalınma, zarar görme , hayvanların pisletmesi , soğukta zarar görme gibi bir çok dert sahibi.
Yönetim bu sensörleri taktırırken ne bir toplantı, ne imza nede onay aldı kat malüklerinden. Böyle bir şey mümkün mü ? Yaptırdıkları sisteme göre motosiklet girişlerini engelleyebilirler mi ? Başvurabileceğim yasal bir yol veya hakkım var mı ?
Bu arada son olarak kapalı garajlarda bina kolonları nedeni ile araba çekilemeyen yerlere motosiklet bırakılıyor. Yani kat başına düşen araç sayısı veya araba park yeri kısıtlama gibi bir durum söz konusu değil.
Yardımlarınız için teşekkürler.
Cevap: Kapalı otoparka motosiklet girişlerinin engellenmesi
Bir ağırlık tesbiti yapılabildiğine göre bu sistemle,
girişe izin verilen ağırlığın motosiklet ağırlığını da algılayacak seviyeye çekilmesini sağlayabilir sistemi kuran firma.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bir ağırlık tesbiti yapılabildiğine göre bu sistemle,
girişe izin verilen ağırlığın motosiklet ağırlığını da algılayacak seviyeye çekilmesini sağlayabilir sistemi kuran firma.
Evet bunu söylediğimde yöneticimiz ısrarla yapacak bir şey yok dışarı bırak diyor.
Ben olsam otopark kullanım hakkımın engellendiğini belirten bir ihtar gönderir,ihtarda eğer bu konuda 30 gün içinde bir çözüm üretilmez ise yasal yollardan hak arayışıma gireceğimi belirtir. ardından hala devam ederlerse dava açardım.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ben olsam otopark kullanım hakkımın engellendiğini belirten bir ihtar gönderir,ihtarda eğer bu konuda 30 gün içinde bir çözüm üretilmez ise yasal yollardan hak arayışıma gireceğimi belirtir. ardından hala devam ederlerse dava açardım.
İhtar nasıl gönderebilirim peki ? Hiç bir bilgim yok maalesef.
Bu beyanlarinizi duzgun bir sekilde yazip, zarar gordugunuzu. dava edeceginizi, zararin tazminini talep edeceginizi belirtin. ve sorunun cozulmesi icin bir sure belirtip ihtar edin.
Ihtar posta ile de gonderilebilir ancak bunun uygun olani noter araciligi ile gondermektir. 150 tl gibi bir masrafi olur.
Ben de bir motosiklet kullanıcısı olarak yönetici aleyhine muvazaanın giderilmesi için derhal dava açardım.