Cevap: İnternet dolandırıcılığı
Odemeyi kredi karti ile yapsaydiniz direk bankadan odemeyi iptal edebilirdiniz. Ama simdi de yapilabilecek seyler var.
Oncelikle MNG kargo nun genel merkezine ulasarak durumu iletin. MNG burada sadece kargocu degil ayni zamanda odemeyi de ileten taraf. Sahtecilik oldugunu acikca belirtip karsi tarafa odeme yapmamalarini talep edin. Nasil ve ne araciligiyla siparis verdi iseniz ona gore itiraz da bulunun. Mesafeli satis sozlesmelerinde cayma hakkiniz zaten var ama burada karsi taraf acikca kotu niyetli. Kargo sirketi size fatura vs evraklar vermis olmali. Odemeyi onlar aldigina gore onun icinde bir evrak vardir. Bu evraklar uzerinden karsi tarafi ihtar edebilir. THH'ne dava acabilirsiniz. THH basvurmak ucretsizdir, internetten form doldurarak da yapilabilir.
Kapıda ödeme yapıp şubeden teslim almaya gittim zaten onlarda dolandırıcılarla işbirliği içinde olmasalar bu başıma gelmezdi.. Genel merkezi de şubede aradım yapabileceğimiz en 7hiçbirsey yok dediler işlem iptali olabilir di.. Üstelik ne fatura var ne de mng nin verdiği evrak var kimse bir şey vermedi...
kutuyu nerede actiniz? odemeyi nerede yaptiniz? kamera kaydi var mi?
Kutuyu mng kargo şubede açtım kamera kaydı var paketi de orda bıraktım
Paketi de orada biraktim derken ne dediginiz tam anlamadim ama anlamak istedigim sey zaten dediklerinizi ispat edip edemeyeceginiz. Eger kutunun icinden farkli bir urun ciktigini gordu ve itiraz etti iseniz tutanak tutmalari gerekirdi. Talep ettiginiz urun olmakla beraber, eger gene kirik geldiyse yine tutanak tutmalari gerekirdi. Bu nedenle kargo sirketi hatali. Suc ortagi, is birligi icindeler vs. soylenebilir mi veya ne kadar bu isin icindeler bilmiyorum. Ancak acikca soyleyebilirim ki hatalilar.
Kutuyu acma, kutunun icinden farkli seyler cikmasi vs bunlarin hepsi kamera onunde olduysa guzel. Bu kamera kayitlari sizin elinizdeki somut tek sey. Dedigim gibi oncelikle kargo sirketi ile gorusup, odemeyi karsi tarafa iletmemelerini subelerinin kusurlu oldugunu iletebilirsiniz. Ancak yardimci olmazlarsa dogrudan savciliga veya polise basvurarak sikayetci olabilirsiniz.
Sikayetiniz esnasinda bu kamera kayitlarinin alinmasini MUTLAKA talep edin. Kamera kayitlari elinizdeki tek somut dayanak bu nedenle bunlarin alinmasini talep edin. Savciliga gitmeden bunlari Savciliga hitaben bir dilekce de belirtmeniz faydali olur. Orada zaten gerek gorulurse ifadeniz alinir ancak bu taleplerinizi falan unutmamis olursunuz.
Gecmis olsun
Eger kamera kaydi kayit sahibinin aleyhine sonuclanabilecek ise her nedense kayit cihazi arizalanabiliyor kayit yok diye gecistiriliyor buna benzer bir durum baska bir kurulus ve olayda basima geldi avukat vs girdi isin icine ama cihaz arizali kayit yok diye kapandi olay.
Evet zaten bunun icin Savciliga bavurmalarini onerdim. Bu kayitlari one surerek THH'de vs sikayetci olsa kayitlar bulunmaz. Ancak savcilik dogrudan polis gonderir polis ile aldirir. Polis ilgili subeye savciligin talimati ile gittikten sonra kayitlarin bulunmasi daha olasi.