Savcılığa suç duyursunda bulunduktan sonra ne olur?
Komşularımı TCK.nın 123 maddesi kullanarak şikayet edeceğim. Evde tek yaşıyorum, rahatsız olduğumu nasıl kanıtlarım? Aynı daireye daha önce gürültü şikayetinde bulundu. Tekrar bulunacağım. Kişisel hiçbir husumet yok, tanımıyorum bile kendilerini ancak insan yerine koymuyorlar beni. Avukat tutacak maddi gücüm yoki okuduklarıma göre savcılığa dilekçe ücretsiz, sonraki süreçte ne olur?
Cevap: Savcılığa suç duyursunda bulunduktan sonra ne olur?
Kanun maddesini kafanıza göre yorumlamaya çalışmayın.
Suç oluşabilmesi için gürültü yapmalarındaki kastın sizi rahatsız etmek olması şarttır.
Bir avukata danışın.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Kanun maddesini kafanıza göre yorumlamaya çalışmayın.
Suç oluşabilmesi için gürültü yapmalarındaki kastın sizi rahatsız etmek olması şarttır.
Bir avukata danışın.
Sayın Avukat Bey, bu kısa süre içinde yaşadığım bir rahatsızlık değil. Ben zaten işitme engelliyim, benim duymam için yüksek seste gürültü olması lazım. Kendilerini defalarca uyardım, anne baba olarak çocuklarına sahip çıkmak yerine ev içinde hep beraber koşturuyorlar. Şikayete biri gelince de biz değil, çocuk yaptı diyorlar. Birazcık dikkat etseler kimse uğraşmayacak ama maalasef bazı insanlar medeni değil. Sizce yaptıkları kasıtlı değil mi daha önce polis gelmesine rağmen?
Eğer kasıtlı olarak yapıyorlarsa TCK 123 ten savcı dava açar. Sonra duruşmalar başlar ve sonunda hakim karar verir. Suçları sabit görülürse ceza alırlar.