Ev Sahibi Tapuyu Eşine Vermiş Şimdi Boşanıyorlar Sözleşmeyi Kiminle Yapacağım? Tapu Şerhi
Merhabalar;
Ev sahibim yaşlı bir amca. Eşi yıllar önce vefat etmiş. 1 sene önce 19/03/2018 'de amcanın üst katındaki evi kiraladım, ev sahibim Kasım 2018'de yeni bir(orta yaşlı) bayan ile evlendi. 1 ay sonra ise benim oturduğum daireyi tapudan bayanın üzerine veriyor satış olarak. 1 ay öncesi ise araları bozuluyor kavga ediyorlar amca evi terk ediyor. Bayan ise amcanın evinde oturuyordu amca evden çıkmaları için apartmanın otomatiğini kendi evinin elektrik , su , doğal gaz her şeyi kestiriyor. Durum böyle olunca bayan evdeki eşyalarını toplayıp gidiyor. Amca boşanma davası ve benim oturduğum daireyi geri alma davası açmış bana söylediği. Evin üzerine tapu şerhi koydurmuş avukatı ile birlikte. Ancak bilgim olmadığı için satış yapamaz dedi ama kiralamada yapamaz dedi bana. Avukatı ile telefonda görüştüm herhangi bir işlem yapamaz karşı taraf dedi. Bayanın avukatı ise tapunun yeni maliki müvekkilim dedi sizin sözleşmeniz 19/03/2019 'da bitiyor yeni sözleşme yapmamız gerekiyor dedi. Amcanın avukatı ise kirayı amcaya yatırmaya devam etmen gerekiyor diyor. Henüz boşanma davası olmadı.
Benim şuan yapmam gereken nedir arada kaldım resmen. Nasıl bir yol izlemeliyim bugün oturacağım ayın kirasını vermem gerekiyordu ama kime vereceğimi bilemedim lütfen yardımcı olun. Apartmanda elektrik yok fener ile girip çıkıyor psikolojimiz bozuldu kirasını ödediğim eve hırsız gibi girip çıkıyoruz.
Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkürler.
Cevap: Ev Sahibi Tapuyu Eşine Vermiş Şimdi Boşanıyorlar Sözleşmeyi Kiminle Yapacağım? Tapu Şerhi
Yardımcı olabilecek konu hakkında bilgisi olan yokmu acaba zor durumdayım maalesef
Cevap: Ev Sahibi Tapuyu Eşine Vermiş Şimdi Boşanıyorlar Sözleşmeyi Kiminle Yapacağım? Tapu Şerhi
Kadının avukatından tapu fotokopisi ve hesap numarası talep edin.
Ödemeyi tapuda kimin üzerine ise ona yapmanız gerekir.
Yakın tarihli tapu fotokopisini gördükten sonra banka kanalıyla ödeme yapın.
Yeni malik ile yeniden yazılı sözleşme yapmanız gerekmez, TÜFE oranında artış ve ev sahibi değişikliği ile sözleşmeniz aynen devam eder.