Tazminat eksik hesaplandı
20şubat2015 tarihinden itibaren çalıştığım iş yerim 15 şubat2019 da işten çıkardı beni. Tazminatım e devlet üstünde görünen tutardan hesaplanmadı e devletteki tutardan hesapladığımda yakşalık 20 bin e yakın tutuyordu. İhbar tazminatımı zaten vermediler kalan miltarında 13bin 500 tl olacağını söylediler. E devlette yazan ücretin fazla olduğu söylendi maaşım 2600 liraydı. 2 taksit halinde verilecek tazminatım. Onların hesapladığı 13bini alıp geri kalan tutar için ne yapabilirim? Maaşım hiçbir zaman düzenli yatmadı. Aylarca mağdur edildim. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Cevap: Tazminat eksik hesaplandı
Size ödemeyi yaptıklarında yada yapacak olduklarında başka alacağınız kalmadığına dair işvereni ibra etmeniz istenecektir.
O belgeye imzanızı atarken , fazlaya dair haklarınızı saklı tuttuğunuza dair not düşerek imzalayabilirsiniz, muhtemelen o not nedeniyle de kabul etmeyeceklerdir böyle bir şeyi ve kendi hesapladıkları miktarı da ödemeyecekler.
Öncelikle arabulucuya başvurmanız, anlaşamamanız durumunda iş mahkemesinde dava açmanız gerekir alacaklarınız için.
İhbar tazminatı neden ödenmiyor,bildirimli fesih mi yapıldı ?