Cevap: Telefon Dinleme Suçu
Kayıt altında tutmadan derken, konuşma gerçekleşirken mi dinleme yapılıyor?
Sanırım yapılan iş, telefona görüşmeleri kaydeden bir program yüklenmiş ve sonra bir bahane ile arkadaşının telefonunu eline alıp bu kayıtları dinlemiş..bunun ispatı pek mümkün değil..google playde bu tür programlar var.
Fakat yüklenen program başka bir telefona bağlanıp bu işi yapıyorsa veya kaydı o telefona veya başka bir yere gönderiyorsa ve bu ispatlanırsa suç olur..bu tür casus programlar google playde yok zaten..
Evet, program görüşmeleri telefon bünyesinde kayıtlı tutuyor. Daha sonra bu görüşmeleri benim oluşturduğum bir bulut hesabına aktarıyor. Bulut ortamına da kendi telefonumdan bağlanıp görüşmeleri dinleyebiliyorum.
Dediğinize göre bu noktada suç oluşuyor.
Merak ettiğim bir konu da şu; bu suçun cezası nedir? Ve ayrıca ben bu suçu işleyerek yasal yollarla ulaşamayacağım bilgilere ulaştım ve bu bilgiler ışığında evlilik fikrinden vazgeçtim.
(Kısaca açıklamam gerekirse; kız arkadaşımın her konu hakkında yalan söylemesi, ki artık mitomani hastası olduğunu düşünüyorum, olayları, yapılanları, söylenenleri, kısacası her türlü muhabbeti yalanlarla anlatıyor diğer kişilere. Bu suçu işleyerek böyle bir insanla evlenmekten vazgeçtim.)
Bu soruyu soruyorum çünkü henüz kız arkadaşıma telefonunu dinlediğimi söylemedim. Söylemeli ve göstermeliyim çünkü başkasına söylediği yalanları kendisine kelimesi kelimesine bile aktarsam inkar ediyor.
Söyledikten sonra, suç duyurusu durumunda başıma gelecekleri merak ediyorum.
Teşekkürler.
Alıntı:
cxmr rumuzlu üyeden alıntı
Görüşmeleri yayma/kayıt altında tutma veya 3ncü şahıslara dinletme gibi bir durum sözkonusu değil.
Alıntı:
cxmr rumuzlu üyeden alıntı
Evet, program görüşmeleri telefon bünyesinde kayıtlı tutuyor. Daha sonra bu görüşmeleri benim oluşturduğum bir bulut hesabına aktarıyor.
İki ifadeniz çelişiyor. Açıkça kayıt altında tutuyorsunuz.
Şenol bey merhaba. Yanlış ifade etmiş olabilirim belki ancak kayıt altında tutmuyorum derken bulut hafızasında saklı tutmuyorum dosyaları.
Zaten bir önceki cevaplardan da anladığım kadarıyla suç sabit, bunu inkar etmiyorum.
Kendimi ancak bu şekilde kurtarabilirdim bu ilişkiden. Sadece bir önceki mesajımda da dediğim gibi suç duyurusu durumunda nasıl bir süreçten geçeceğimi, ne ceza alacağımı merak ediyorum.
Haberleşmenin gizliliğinin ihlali suçu ve eğer bir 3.kişi ile paylaşılırsa özel hayatın gizliliği suçları ortaya çıkabilir.
6 ay ile 2 yıl + 1 yıl ile 3 yıl arasında cezalar öngörülen ayrı suçlarla yargılanabilirsiniz.
Teşekkürler cevaplarınız için.