Erken ödeme indirimi yapılmadı Geri alabilirmiyim
Merhaba 29 ocak 2018 tarihinde wowwo üzerinden 16.500 peşin vererek 24 ay senetli 1997 tl ödemeli toplamda 48.000 tl lik senet imzaladim. Aracın satiş bedeli 48.000 tl di senetler beraber 64.500 e mal oldu. Ben senetleri 2 3 2 3 olarak ödemeye başladim ve 7. Senet döneminde borcun tamamı bitmiş oldu. Yani 17 ay önceden bitirdim. Bununla ilgli erken ödeme iadesi alma şansım varmı var ise avukatla anlaşmak istiyorum.
Cevap: Erken ödeme indirimi yapılmadı Geri alabilirmiyim
Böyle bir şeyi ancak kendileri isterse size sağlarlar.Sağlamazlarsa zorla sağlatmanın bir yolu yok.Sonuçta kendi isteğinizle bu ödemeyi yapmışsınız.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Böyle bir şeyi ancak kendileri isterse size sağlarlar.Sağlamazlarsa zorla sağlatmanın bir yolu yok.Sonuçta kendi isteğinizle bu ödemeyi yapmışsınız.
Resmi gazatede
Erken ödeme
MADDE 10 –*(1) Tüketici, borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabilir. Her iki durumda da satıcı veya sağlayıcı, faiz veya komisyon aldığı durumlarda ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve komisyon indirimini yapmakla yükümlüdür.
SM-G960F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Alıntı:
Natrotech rumuzlu üyeden alıntı
Resmi gazatede
Erken ödeme
MADDE 10 –*(1) Tüketici, borçlandığı toplam miktarı önceden ödeyebileceği gibi vadesi gelmemiş bir ya da birden çok taksit ödemesinde de bulunabilir. Her iki durumda da satıcı veya sağlayıcı, faiz veya komisyon aldığı durumlarda ödenen miktara göre gerekli tüm faiz ve komisyon indirimini yapmakla yükümlüdür.
Şatış sözleşmenizde eğer aracın fiyatı 48.000 TL , taksitli alışveriş olduğu için yıllık %bilmem kaç faizi var toplam tutar da bu kadara denk geliyor şeklinde ise tabiki faiz indirimi alabilirsiniz.
Ama siz bunun için başvurduğunuzda eğer adam biz 68.000 TL ye anlaştık peşin fiyatına taksit yaptım derse ne diyeceksiniz? Yada senetleri ödediğiniz tarihleri ispat edebiliyor musunuz?
Bence yıllık faiz oranınız var ise bunu hesaplayın ve satıcıdan gerekli indirimi talep edin. Eğer ödemezse Tüketici mahkemesine başvurun.
Fakat yıllık faiz oranınız yoksa, yine hesaplayabiliyorsanız hesaplayıp satıcıdan yapması gereken indirimi talep edin fakat mahkemeye gitmeden önce mahkeme nezdinde kendi haklılığınızı nasıl ispat edeceğinizi bir düşünün.
Alıntı:
Natrotech rumuzlu üyeden alıntı
Resmi gazatede
Erken ödeme
Böyle kopyala yapıştır maddelerle her durum için her kişinin içinde bulunduğu duruma uygun bir şeyler çıkartılabilir.Ona kalırsa erken ödeme cezası diye bir kavram var bankaların kredilerinde.Aranızda yaptığınız anlaşmaya bakmadan çokta net yorum yapmak doğru olmaz.Detayını ve elinizdeki ispatlar varsa en iyi her şeye hakim bir avukat net bir şey söyleyebilir.