Yönetim bahçe giriş projesini değiştirilerek ortak kullanıma açabilir mi
Merhaba,
Toprakta satın aldığım dairenin önünde bahçe yada teras gibi yaklaşık 100 m2 alan mevcut.dairenin ilk parasını ödemeye başladığım tarihten beri projede alana benim dairemdem başka geçiş bulunmamakta. Lakin firma alana giriş için proje olmayan bir me döven koyarak alana girişi itirazlarıma karşılık açtı. (Bu arada daireyi alana başka giriş yok diye aldım ve bana sen kullanırsın dedi. Sonradan öğrendim ki alan ortak alanmis. Ama projesinde tek giriş benim salondan görünüyor). Ayrıca bu merdiven kamuya açık alana baktığı için eve hırsız girdi, pencere korkuluklarini zarar verdi. Hırsızlık neticesi de bilgisayar calindi.
Toprak sahiplerini binada oldukça fazla dairesi ve yönetimi ot çoğunluğuyla aidat yüksekliğini bahane göstererek düşürdüler. Şuan yeni yönetim var.
Yeni yönetimle bu merdivenin kaldırılması için görüştüm. Gerekçe olarak ta projesine uygun olmadığını aynı zamanda güvenliğe zafiyeti oluşturduğunu ve zarar gördüğümü ilettim.
Yönetim kaldırmaktan yana olmayıp kendimi düşündüğümü aslında alanın ortak alan olduğunu ve herkesin kullanımına açacaklarını bildirdi. Kararıyla yönetimin vereceğini söylediler. Yani mimari proje, güvenlik önemli değil gerekirse değiştiririz dediler.
Şimdi ben bu daireyi aldığımda proje bakarak aldım ve belediye kayıtlarında da görüldüğü üzere merdiven yok . Dolayısıyla değişiklik yaparak beni mağdur edebilirler mi.
Ayrıca hırsızlık olayındaki maddi kaybını giderebilecekmisiniz dediğimde böyle bir yükümlülüğümüz yok dediler.
Bahaneler o sen kullanamazsınız herkes kullanacak diyorlar. Ama beni maddi ve manevi zarara sokacak eylemde bulunuyorlar. Alanın kullanıma açık olması dairenin değerini kira ve satış olarak da düşürüyor.
Yardımcı olabilir misiniz. Ne yapma gerek haklı yönlerini var mi? Haksizmiyim. Hakkımı nasıl savunacagim.
Cevap: Yönetim bahçe giriş projesini değiştirilerek ortak kullanıma açabilir mi