-
Çek koçanı hırsızlığı
merhabalar,
1 hafta önce işyerime kapıyı kırarak giren hırsızlar, notebook ve masüstü bilgisayarlarımla birlikte masanın üstünde bulunan boş çek koçanını da çaldılar. Karakola bildirdim. Ayrıca bankaya da bildirdim. Yine adli mercilere de durumu bildirdik. Fakat henüz mahkeme günü verilmedi.
Ancak bu arada hırsızın çeki kullanmaya başladığını banka yetkilisinin imzada tereddüte düşmesi nedeniyle tarafımıza telefonla bildirmesi üzerine önledik.
Şimdi bu aşamada neler yapmalıyız? Acaba bu çekin hırsılık çeki olduğunu öğrenen banka olayı savcılığa bildir miş midir?
Kim neden neyi bekliyor? Adam çatır çatır çek yazıyor. Bu hırsılara ulaşmak ne kadar zor?
Kimse neden görevini yapmıyır?
saygılar
-
savcılığın durumu banka şubesine bildirmesi gerekirdi. Sanırım ihmal ettiler ya da siz eksik bilgi verdiniz. Ancak anladığım kadarıyla siz yalnızca katrakola durumu bildirip savcılığa suç duyurusunda bulunmadınız. Karakol durumu savcılığa bildirir ancak, işlemler yavaş olur. Siz derhal savcılığa şikayet dilekçesi verin. Savcılık bankaya yazı yazacaktır. Bu durumda, çeki bankaya ibraz eden kişli yakalanıp hakkında soruşturma açılır
-
merhaba,
Öncelikle teşekkürler.
İlk önce nöbetçi ticaret mahkemesine dilekçe verdim. İhtiyati tedbir kararı için Bu kararın mahkemece alınmasını bekliyorum. Bu karar alındıktan sonra zannediyorum bir örneğini bankaya vermem gerekiyor. Daha sonra ne yapmam gerektiğini de doğrusu bilmiyorum. Bunu da söylerseniz çok memnun olurum.
saygılar