istifamı verdim fakat izin ücretimi vermiyorlar ?
Merhaba,
2,5 sene calıstım istifamı verdim daha sonra ibranameyi imzalamadım izin alacagım var diye,aşağıdaki şekilde bana dönüş yaptılar. şirketin her açığını,vergi vs hepsini biliyorum ve yaptıkları ayıp oldugu için üzerine gitmek istiyorum. Ben dilekceli olarak sadece 14 gün kullandım dilekceler mevcut
Bana dedikleri
"
28 gün izin hakkın vardı 15 gün kullandın
habersiz/raporsuz (maaş kesintisiz) 7 gün izin verildi .(bu ne demek anlamadım)
raporlu ancak kesintisiz verilen izin 3gün ( bunuda anlamadım)
toplam 25 gün
3gün izin hakkın kaldı fakat şirket telefonunu verdiğinde kırıktı yüksek hasarlıydı 40 liraya sattık dediler
"
Cevap: istifamı verdim fakat izin ücretimi vermiyorlar ?
Diyin kendilerine ,
işveren tarafından verilen diğer ücretli izinler yıllık izin hakkından düşülemez. İlgili ayda o günlere ait ücret kesintisi yapılmış olsaydı haklıydınız, ancak şu an geçmişe dönük o izin verdiğiniz günler için benden kesinti yapamazsınız iş kanununa göre.
Ödememekte kararlı iseniz, iş mahkemesine başvuruda bulunmaktan başka çarem kalmayacak ve bu durumda mahkeme masrafları avukat ücretleri ile birlikte ödemek durumunda kalacaksınız.
Cevap: istifamı verdim fakat izin ücretimi vermiyorlar ?
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Diyin kendilerine ,
işveren tarafından verilen diğer ücretli izinler yıllık izin hakkından düşülemez. İlgili ayda o günlere ait ücret kesintisi yapılmış olsaydı haklıydınız, ancak şu an geçmişe dönük o izin verdiğiniz günler için benden kesinti yapamazsınız iş kanununa göre.
Ödememekte kararlı iseniz, iş mahkemesine başvuruda bulunmaktan başka çarem kalmayacak ve bu durumda mahkeme masrafları avukat ücretleri ile birlikte ödemek durumunda kalacaksınız.
Erdogan Bey Merhabalar
ivedi yanıtınız için cok tesekkur ediyorum içime birde siz su serptiniz. aşağıdaki gibi acıklama yaptim onlara
habersiz/raporsuz (maaş kesintisiz) 7 gün izin verildi . ( özel olarak verilen dilekcesiz izinler için yıllık izinden düşemezsiniz iş kanununa göre dedim)
raporlu ancak kesintisiz verilen izin 3gün ( raporlu günü yıllık izinden düşme hakkınız yoktur dedim)
telefon içinse zimmet vs olmadıgı için bu sekilde ücretini cıkartıyorum adı altında yıllık izin ücretimden düşemezsiniz dedim.