Apartman bahçesine ağaç dikmek
Apartmanımızın iki tarafında bahçe bulunmakta, bu bahçelerden biri yeşillik iken bizim cephemizin baktığı tarafa apartman sakinleri arabalarını parkediyor. Biz de yüksek girişte oturuyoruz.
Yan dairedeki komşumuz seneler önce apartman yönetimine dava açmış ve bahçedeki giriş kısmına duvar örülmesini arabaların oradan kaldırılmasını talep etmiş 2013 senesinde ise bu dava sonuçlanmış ve yan daire komşumuz davayı kazanmış ancak arabalar hala bahçeye park ediliyor. Araçlar park edildiği için evin içi çok rahat görünüyor bu durumdan rahatsızız oldukça ve ev kendimizin.
Yönetim toplantısında bunu dile getirdik diğer komşular temyize gittiklerini bu karara uymayacaklarını söylediler ancak temyiz var mı yok mu bilinmiyor yan komşumuz takip etmemiş çünkü.
Biz de en azından mutfak ve yatak odası camımızın karşısına park etmemelerini rica ettik ancak sert bir yanıt aldık. Karşılığında da sözlü atışma oldu bende oraya ağaç dikeceğimi söyledim.
30 yıllık apartmanda herkesin ağacı var ve kafasına göre dikmiş zaten, komşum bana kafama göre hareket edemeyeceğimi söyledi ancak ben ağaç dikmek istesem yer yok zaten ancak o arabaların park ettiği yere dikebilirim ağaç olmayan tek yer orası. Apartman yönetiminin “şuraya dikebilirsin” diyerek yer gösterebileceği bir alan bile yok 38 daire var ve bahçe küçük.
Şimdi ben ağaç diksem ve diğer komşular ağacımı sökse yaptırım ne olur? Zira kendilerinin benim evime maksimum 50 cm uzaklıkta 2 zeytin,1 incir,1 de kayısı ağacı var hatta budanmadıkları zaman camıma vuruyorlar.
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: Apartman bahçesine ağaç dikmek