İşe İade Davası ve AVukatın ALdığı Ücret
2014 yılı ekım ayı içerisinde bir kamu sektöründe taşeron olarak çalıştığımız firmada işin bitmesi nedeni ile işimize son verildi. Bir avukat ile görüşerek önce muvazaa davası açtık. Bununla beraber İşe iade davası açıldı. Avukat ile sadece sözel bir görüşmemiz oldu %15 üzerinde anlaştık. Muvazaa davası sonucu mahkeme yargıtay kararı ile Kamu ya işe başladık. Bu doğrultuda geçmişe yönelik senelik izin içeride kalan ücret farkları ve 4 aylık geriye dönük alacaklar (10000 tl) olmak üzere tarafıma yaklasık yasal faizlerle beraber 35338 tl ücret çıktı. (tazminatımız kamuya gectiğimiz için kamu kurumuna devredildi). Biz bu davalar süersince avukata hiçbir ödeme yapmadık. Yargıtay kesin kararından sonra avukat bana tüm davalar için toplam 19500 tl ödeme yapmam gerektiğini söyledi. Bu ücret normalmidir.
Cevap: İşe İade Davası ve AVukatın ALdığı Ücret
selam
avukatınızdan bu 19500 ü nasıl hesapladığı bilgisini isteyin.
örnediğin dilekçe bedeli :500 tl
dava harçları diğer giderler:700 tl
kazanılan bedelden %15: ... tl
toplam = .. tl şeklinde size hesap yapsın
bana soylediği 5250 tl nin anlasma gereği %15 lik kısım oldugu, 10000 Tl lik kısmın işe iade davası avukatlık ücreti olduğu diğer kısımların ise dosya parası vs seyler olduğu şeklinde idi. Fakat biz zaten yüzdelik dilim üzerinde anlasma yaptık sözel olarak. Almıs olduğu ekstra avukatlık ücreti kafamı karıstırıyor. Bana Davaları acmadan önce bunu söylemedi. Yani avukatlık ücreti (10000 tl) + %15 + dosya ücretleri demedi. Bu hakkaniyete sıgıyormu yada avukata sen fazla ücret aldın diye itirazda bulunup dava acmalımıyım ?
şöyle birşey olabilir mi
normalde avukat ile anlaşırken sizin ona belli bir ücret vermeniz gerekir.
2000 tl- 3 bin tl neyse
2014 yılında siz bu ücreti tahminimce vermediniz.
bu şekilde bir hesap çıkarılmış olabilir mi?
bu şekilde olmuştur demiyorum belki bu şekilde düşünülmüştür.
ama dediğim gibi size detaylı ücretlendirme çıkarması gerekli