-
Dul maaşı
Merhabalar,
Bir yakınım adına sormak istediğim 49 yaşında bir hanım ve bu hanım yaklaşık 6 yıl önce eşinden boşanmış ve yaklaşık 5 yıl önce boşandığı eşi vefat etmiş.Bu hanımın vefat eden eşden nafaka talebi olmamış ve ayrıca mirasınıda, borcunuda kabul etmiyoruz şeklinde avukat aracılığı ile çocuklar ve hanım imza atmışlar.Emekli değil maaşı yok çalışamıyor(sağlık sorunları nedeniyle) evin geçimini kızı sağlıyor fakat oda evlenecek.Bu hanımın dul maaşı veya geçimini sağlamak için devletten talep edebileceği herhangi bir nafaka türü varmı?
Affınıza sığınıyorum bu konunun yeri belkide bu site değildir lütfen değilse beni uyarınız.
Saygılarımla
-
"Çocuklar imza atmışlar" demişsiniz, birden fazla reşit çocuğu var diye anlıyorum. O çocuklarından nafaka alabilir.
Bir de; Valilik ya da Kaymakamlıklara başvurabilir.
-
Dul maaşı ve yeni kanun
Merhaba,
Annem, vefat eden babamdan dolayı dul aylığı almakta. Şu an çalışmıyor, fakat geçmişte çalışıyordu ve prim günleri dolduğundan dolayı emekli olmak için yaş bekliyor. Kendisinin yaşı dolup emekli aylığı almaya hak kazandığında, yürürlüğe giren 5754 sayılı Kanun kapsamında dul aylığının durumunun ne olacağını öğrenmek isterim. Diğer bir ifade ile;hem kendi emekli maaşını hem de dul aylığını birlikte almaya devam edecek mi, edecekse hangi oranda öğrenmek isterim. İlginiz ve vereceğiniz değerli bilgiler için şimdiden teşekkürler. Saygılarımla,