Asansör aylık bakım, periyodik yıllık bakım ücreti?
Merhabalar. Kiracıyım. Aylık toplanan sabit bir aidatımız yok. Apartmana taşındığımdan beri eski işleyiş düzeni neyse ona uyuyorum;
- apartman elektriği
- asansör elektriği
- asansör aylık bakım servisi(40 tl)
- temizlik parası(20 tl)
bunları her ay kira haricinde ödüyorum.
Sorum şu. Asansörün yıllık bakımını kiracı mı öder ev sahibi mi? Asansör kırmızı etiketteymiş ve mavi etiket alınması gerekiyormuş vs.(buna sanırım yıllık periyodik kontrol diyorlar) Bunun masrafı bana mı ait oluyor? Ev sahibim "sen kullanıyorsun sen ödeyeceksin" dedi. Biraz araştırma yaptım bu konuda ama buradan yardımcı olursa bilirkişiler, çok sevinirim. Teşekkürler...
Cevap: Asansör aylık bakım, periyodik yıllık bakım ücreti?
Asansorun kırmızı etiketli olmasına neden kusurların tamir bedelini ev sahibi öder.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Asansorun kırmızı etiketli olmasına neden kusurların tamir bedelini ev sahibi öder.
Öncelikle teşekkürler verdiğiniz cevap için. Yani ben 40 tl aylık bakım paramı ödüyorum, ama yıllık bakım ev sahiplerine aittir gibi genel bir cümle kurabilir miyiz?
Asansorun işletme giderlerleri kiracıya , Asansör tamir masrafları ev sahibine aittir demek daha doğru olur.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Asansorun işletme giderlerleri kiracıya , Asansör tamir masrafları ev sahibine aittir demek daha doğru olur.
Peki şunu da açık bir şekilde belirtebilir misiniz bana, asansörün işletme giderleri nelerdir?
elektrik ve aylık periyodik bakım ücretleri.