savcılığa suç duyurusunda bulununca ne olur?
Komşu gürültüsünden rahatsız olduğumu önceki mesajımda belirtmiştim. Bir kere polis çağırdım suçu 3.yaşında çocuğa attılar o yapıyor dediler. Başımı bir de asılsız ihbar yaptı diye derde sokmak istemiyorum. Rahatsız olduğumu kanıtlamanın bir yolu yok mu? Aşağıdan duyduğum gürültüleri 1 dklık kısa videolara çeksem suç işlemiş olur muyum? Onların gürültü yaptığını nasıl kanıtlayacağım?
Şu an çalışmıyorum, mahkeme masraflarını ödeyemem, olay savcılığa gidince ne oluyor? Kendimi savunabilir miyim?
Cevap: savcılığa suç duyurusunda bulununca ne olur?
Alıntı:
amelie08 rumuzlu üyeden alıntı
Komşu gürültüsünden rahatsız olduğumu önceki mesajımda belirtmiştim. Bir kere polis çağırdım suçu 3.yaşında çocuğa attılar o yapıyor dediler. Başımı bir de asılsız ihbar yaptı diye derde sokmak istemiyorum. Rahatsız olduğumu kanıtlamanın bir yolu yok mu? Aşağıdan duyduğum gürültüleri 1 dklık kısa videolara çeksem suç işlemiş olur muyum? Onların gürültü yaptığını nasıl kanıtlayacağım?
Şu an çalışmıyorum, mahkeme masraflarını ödeyemem, olay savcılığa gidince ne oluyor? Kendimi savunabilir miyim?
Ya da huzurumu bozduklarına dair böyle bir dilekçe gibi bir şey yazsam onu polisin yanında imzalamalarını istesem bir kanıt olabilir mi? Huzursuz olduğumu nasıl kanıtlarım? Aynı semtte beş yıldır oturuyorum, kimseyle bir husumetim olmadı.
Savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsin tabiki.
3 Yaşındaki bir Çocuk yapıyor diye bir kural yok Anne ve Babası sorumludur.
Bence öncelikle kendilerine bir Şahitle ihtarda bulunun Yasal yola baş vuracagınızı belirtin.gürültü olduğu zamanlarda Şahitinizi evde bulundurun.
Malasef insanlar çocuk bu istediğini yapar diyor. Ben ayağına pranga vurulsun demiyorum ki, koşmadığı günler saatler olabilir yere halı serebilirler ama bunlar çocuğa koş diyor, duyuyorum. Ailecek koşuyorlar, şikayet gelince ihale çocuğa kalıyor. Bunun bir cezası yok mu?
Şahidim yok, 1.derece aile yakınları da olmuyor galiba. sadece ayak seslerini videoya çekebilirim kısa süreli. Avukatlara danışacak kadar da maddi gücüm yok doğrusu. Buradan akıl almak istedim.
Kendi evinizdeki durumu elbette kaydedebilirsiniz. Buna engel bir durum yok.
Birinci derecede Akraba şahitliği de geçerlidir yeter ki inandırıcılı ifade versinler
Aslında kimseyi karıştırmak istemiyorum annem, babam, yaşlı/hasta ve hiç mahkeme yüzü görmemiş insanlar, heyecanlanırlar. Video görüntülerini biriktireceğim ama beni sarstıklarını nasıl kanıtlayacağım? Büyükler evde koşturunca öyle sallanıyorum ki midem bulanıyor.
Aynı dilekçeye şu maddeleri yazabilir miyim? İlk önce polise bir dilekçe verip yardımcı olmalarını isteyeceğim. Maddi ve manevi hiçbir talebim yok; sadece ev içinde huzurlu olmak istiyorum.
Kat Mülkiyeti Kanunu madde 18
4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 737
TCK.nın 123 maddesi
5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 36/1. maddesi
Çevre Kanunu madde 14, aynı Kanun'un 20/2-2-h. madde ve bendlerine
Çevre Kanunu sofra bezi silkeleyip camın önünü market gibi yaptıkları için ekledim. Fotoğraflayabilirim yemek artıklarını.