Twitterden yaptığım bir paylaşım nedeniyle twitter benim ip adresimi vermez ama mac adreslerini karşılaştırarak ip adresimi BTK veya Türkiyede ki başka bir kurum bulabilir mi?
Printable View
Twitterden yaptığım bir paylaşım nedeniyle twitter benim ip adresimi vermez ama mac adreslerini karşılaştırarak ip adresimi BTK veya Türkiyede ki başka bir kurum bulabilir mi?
eğer suç unsuru bir paylaşım varsa, suçun durumuna göre twitter, facebook IP adreslerini o ülkenin yetkili mercilerine bildirir. hakaret tehdit gibi durumlarda genelde bildirmez. fakat twitter üzerinden hakaret yüzünden dava açılanlar oldu burda ülkemizdeki merciler MAC adresinden çok (teknik olarak o bahsettiğiniz yöntem pek olanaklı değil) daha çok kullanıcı bilgilerinden yola çıkılarak bulunur ad soyad vs..
Öncelikle cevap için teşekkürler. Yapmış olduğum paylaşımda herhangi bir suç unsuru yok. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebilir. Ama idare hukuku anlamında disiplin suçu oluşabilir. Paylaşımı kendi adım ve soyadımı kullanarak yaptım. Vicdani olarak isnadı da kabul edeceğim fakat isnadı kabul etmesem ve desem ki hesabım ele geçirildi, bu durumda herhangi bir disiplin sorumluluğu doğar mı?
Çok uzun teknik bilgiler vermeye gerek yok, ama şöyle diyeyim, imkansıza yakın bir şey.
twitter bilgi vermiyor diye biliyorum.
şöyle bir şey duydum büyük ihtimal mesela her girilen web siteleri iss lerde saklanıyor senin twitter in o kullanıcya ait login sayfasını iss loglarından aratıp bulmaları imkansız değil
he vpn aracılığıyla başka bir servis server üzerinden çıkış yaparsan bu imkansızlaşır bulmaları.