-
Senet
slm.ben yaklaşık olarak 2 yıl önce bir alışverişten dolayı birinden açık senet aldım .ve halen ödeme yapılmadığı için seneti icraya vermek istiyorum ama ama borçlu seneteki adresten naklini belirsiz bir adrese aldırmış yani borçlunun nerde olduğu belli değil bunun içinn ne yapabilirim birde davayı açarsam kaç yıl içinde borçlu bulunmazsa dava düşer.sadece tek bildiğimiz borçlunun özel bir şirkete çalıştığı ama yer falan belli değil yardımcı olursanız sevinirim
-
öncelikle senedi icraya verin. takibi 1 yıldan fazla işlemsiz bırakmadığınız sürece düşmez. Borçlunun adresini zabıta marifeti ile araştırabilirsiniz ya da SSK dan sorabilirsiniz
-
ama hocam borçlunun sadece adını ve soyadını biliyoruz kimlik bilgileri yok bizde
birde ssk dan nasıl adresini bulabiliriz
-
Sayın İlgili;
Hiçbir hukuki girişimde bulunmazsanız, hiçbir şey elde edemeyeceksiniz. Zaten, bence hiçbir şey de yapmayın, size o açık senedi veren kişinin; kimlik bilgilerine dahi sahip olmadığınıza göre, muhtemelen, size kendisini sahte bir isimle tanıtmıştır.
-
hocam borçlunun gerçek adını biliyorum zaten verdiği adreste şu andas ailesi oturuyor ama kendisi naklini başka şehire belirsiz bir yere aldırmış ailesine sorduğumuzda 18 yaşını aşmış gitmiş buralardan nereyede gittiğinide bilmiyoruz diyorlar ondan artık biz sorumlu değiliz diyorlar
hakkında bilgi falanda vermiyorlar tebligatı da kabul etmiyorlar
birde hocam bu şahıs başka bir yerde şehir dışında çalışıyorsa ssk dan adresini öğrenebilirmiyiz yada ssk bunu güvenlik açısından vermeye bilirmi.
saygılarımmlaaaaaa......
-
Borçlunun adres bilgileri SSK'dan, telefon numarasını tespit ederseniz ilgili Kurumdan, vs. istenebilir. Şahıs hakkında zabıta tahkikatı yapılması talep edilebilir. Ayrıca tebligat adresi bulunamayan şahsa, ilanen tebligat yapma şansınız da mevcuttur.
-
ssk dan borçlunun adresinimi yoksa çalıştığı iş yerinin adresinimi öğreneceğiz yani ssk hangi adresi bize verir.
iş adresimi
ev adresimi
ev adrsnini verirse borçlu yine o adreste yoksa ne yapacağım.
ilanen tebligat yaparsam ne kadar süresi var
bulma şansım ne kadar olur.
-
Sayın baba23100,
Bence avukat arkadaslar size bu hususta muhtemel çıkar yolları gösterdiler. Bence bu aşamadan sonra doğrudan bir avukatla görüşmelisiniz. Selamlar....