Senetimi ödedim, senet yok
Merhaba, benim sorum bu. Benim senedimi (buna x diyelim) firmaya ödedim. Ödediğimde, bana senetim bankada kasada olduğunu, bir saate vereceklerini söylediler. Bana ödediğime dahil mahpus, birde senet iptal kağıdı verdiler. Bu kağıt imzalı ve mühürlü bir kağıt. Bekledim, senet gelmedi. Bana senet iptal kağıdı yeter dediler.
Şimdi öğrendim ki, benim senet başkasında(bunu y diyelim). Firma x, bana senedim çalınmış diyor, firma y tarafından.
Firma y, bana öyle deyil diyor, ve senetin miktarını benden talep ediyor.
Bu durumda ne yapmaliyim.
Bir not daha: senetin doldurulmuş %90 mavi kalem, alacaklınin ismi siyah kalem. Yani sonradan eklenmiş
Cevap: Senetimi ödedim, senet yok
Senet usulüne uygun doldurulduysa sonradan doldurulmasının bir sakıncası yok.Senet ödedim diyorsunuz lakin senet ödememişsiniz.Senet ödemesi önce senet çıkarılır taraflarca kontrol edilir, masaya konur, parası verilir aynı anda senet alınır.Siz karşı tarafa para vermişsiniz sadece.Bunu da belgeyle ispat etmeniz gerekli(size verilen belge pekala 2. bir senede de ait olabilir, bir avukat bu belgeyi incelemeli).Senedin başka yere ciro edilmesi de yasaya aykırı değil.Genel geçer usüllere uygun haraket etmediğiniz sürece böyle mağduriyetler yaşamanız söz konusu.Bir avukattan yardım alabilir, başkaca yollar var mı, yapılacak bir şey var mı yanlış adım atmamak adına beraber hareket edebilirsiniz.