Boşanma Durumunda Borç Dağılımı
Sayın Yetkin/Bilgin arkadaşlar merhaba,
Öncelikle vereceğiniz yönlendirme ve cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Ben evliliği artık boşanmaya giden birisiyim. organizasyon işleri yapıyorum ( kurumların hizmet içi eğitimleri vb), fakat bu aralar pek işlerim yolunda gitmiyor.
Evlenirken bütün harcamalar sadece bizim tarafımızdan yapıldı, eşimin evlenmeden öncesinden icralık olmasından dolayı bütün kredileri ben çektim. toplamda 98.000 tl gibi bir rakam fakat bunun içerisinde o zamanlar eşime gelecek olan icra dosyalarını da kapatmak için çektiğim kredi ve paralar da mevcut. ( toplam 23.000 tl)
evlendikten sonra da artık dosyaları için para veremedim maaşına ve aile mirası olan evin hissesine icra koyuldu.
benim en fazla isteğim şu eşyalar falan bende kalsın, bunlarla ilgili olan borçları ödemesin ben taksitlerini öderim. evlenirken yaptığım masraflarıda istemiyorum fakat bugüne kadar icralık olacağı borç , avukata düşüpte kendisine verdiğim paraları versin yeter.
nasıl yapmalıyım veya yukarıda belirttiğim durumla ilgili nasıl şeylerle karşılaşırım.
Cevap: Boşanma Durumunda Borç Dağılımı
Borç kişiseldir, mallar ortak.
Birlikte almış olduğunuz eşyanın bedelinin ödenmiş olan kısmının yarısı ve bugüne kadar o eşya bedelininn ödenmesine hiç katkıda bulunmamış olsa bile borcunun tamamı sizindir. Eşyayı almak istemiyorsa almayabilir, ama mal paylaşımı davası açılırsa yarısını alır.
Borçlar konusunda da, dediğim gibi eğer kredi ve diğer borçları alan siz isenniz, tamamı sizin borcunuzdur.