hırsızlık suçundan yargılanıyorum güvenlik görevlisi olabilirmiyim
3 ay önce hırsız suçundan hakkımda kamu davası açıldı. karşı taraf şikayetçi olmadı. özel güvenlik kimlik kartı başvurusu için egm ye gittim ancak kabul edilmedim hakkında devam eden bir mahkeme var düşme kararı alıp bulunduğun ilçedeki emniyete gidip gbt sildirmen gerek dediler. peki suçlu bulunduğum bi mahkemeden düşme kararı alabilirmiyim hangi durumlarda düşme kararı verilir. yada hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilse bu karar güvenlik soruşturmasında kimlik almama engel olur mu. hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı gbt yada arşiv kaydında gözükür mü.
Cevap: hırsızlık suçundan yargılanıyorum güvenlik görevlisi olabilirmiyim
Mahkeme düşmedikçe çıkacak her sonuç(hagb, ertelenmiş ceza, paraya çevrilmiş ceza vs.) güvenlik görevlisi olunmasına engeldir.
hakim hangi durumlarda mahkeme düşürür peki benim mahkememin düşme imkanı var mı mesela.
Suçluluğunuzun ıspatlanamadığı durumda dava düşer.
Siz almış dışarı çıkarmış daha sonrasında getirip pişmanlığınızı göstermiş ve yaptığınızı itiraf ederek teslim etmişsiniz.
Bu durum sadece alacağınız cezayı düşürür, davayı düşürmez.
Az yada çok, o dava sonucunda bir ceza alacaksınız, bu net. Belki hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıkacak ve verilen süre sonunda sanki o suçu hiç işlememişsiniz gibi sicilinize de işlemeyecek, ama o hakim karar verdiğinde bilinen bir cezanız tanımlanmış olacak.
Suçluluğunuzun ıspatlanamadığı durumda dava düşer.
Siz almış dışarı çıkarmış daha sonrasında getirip pişmanlığınızı göstermiş ve yaptığınızı itiraf ederek teslim etmişsiniz.
Bu durum sadece alacağınız cezayı düşürür, davayı düşürmez.
Az yada çok, o dava sonucunda bir ceza alacaksınız, bu net. Belki hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı çıkacak ve verilen süre sonunda sanki o suçu hiç işlememişsiniz gibi sicilinize de işlemeyecek, ama o hakim karar verdiğinde bilinen bir cezanız tanımlanmış olacak.
anladım cevabınız için teşekkür ederim