Evlilik dışı ilişkide ailenin mağduriyet ve alacak tayini
Merhaba yeni üye olduğum için doğru yere mi konu açtım emin değilim affınıza sığınarak sıkıntılı ve mağdur olduğumuz bir konu hakkında fikir almak istiyorum.
Babam evlilik dışı bir ilişki yaşadı.bu ilişki sebebiyle kadın kendini garantiye almak için çocuk yaptırmış ki bunu çocuk 6 aylık olana kadar gizlemiş en azından babamızın söylediği bu.
Babamın iyi bir işi ve durumu vardı bu kadınla beraber olduğu zamandan sonra tüm malı mülkü ve itibarını kaybetti.çocuktan sonra haberimiz olduğu bu ilişkide ailem yani annem ve 3 kardeşim çok sıkıntılar çektik.tefeciler hacizler hatta annemin ziynet Eşyaları dahil borçlara gitti.Tüm bu sıkıntılar içinde babamın kadına 800bin Türk lirası değerin ev ve iyi bir model araba aldığını öğrendik.Kadın babamın parası tükenince kapının önüne koymuş.Aileme, kardeşlerimle ben bakmaya çalışıyorum ve üzerimizde hala babam yüzünden oluşmuş borçlar var.
Sorum şu biz bu kadına alınan malları alabilme imkanımız varmı.Resmi nikahlı annem kirada oturuyor tüm ziynetini kadından haberi olmadığı için babama veriyor.Yani ortada kalıyor kardeşlerimde keza aynı durum da.İnanın bir avukata gidip danışacak mecalimiz kalmadı.Öğrendğime göre kadın evi sarıp tatil yöresine yerleşecekmiş.Babam tüm bunları gururuna yediremediği için sevgi aşk birletiliği olduğunu söylediği için yalanlıyor ama yakın arkadaşına kadın aracılığla en azından arabayı istediğini söylemiş yani tam bir traji komedi.Traji tarfında biz olduğumuz için hangi yola başvuracağımızı siz değerli üstadlara danışmak istiyorum teşekkürler
Cevap: Evlilik dışı ilişkide ailenin mağduriyet ve alacak tayini
Siz bir şey yapamazsınız.
Babanız bağıştan rücu veya sebepsiz zenginleşme davalarından birini (durumuna hangisi uygunsa) açarak geri talep edebilir.
Cevap: Evlilik dışı ilişkide ailenin mağduriyet ve alacak tayini
Efendim şöyle bir durum var.Babam efsunlanmış bir şekilde bize evden atılmadığını kendi rızasıyla tepki olarak ayrıldığını söylüyor kadına aldığı daireyi inkar ediyor.Ben başımı alıp gideceğim gerekirse üzerime gelmeyin diyor.isbat ediyoruz daireyi almışsın diye, ben bi kısmını ödedim diyor ki buda yalan kendi ağzıyla söylediği aile dostumuz bize daire ve arabayı kendisinin aldığını belirtiyor.Yani kısaca akli melekeleri yerinde değil.Biz bu durumda yapabileceğimiz hiç bir şey varmıdır