Hırsizlık ve şikayetten vazgeçme
merhabalar üzülerek ve utanarak söylüyorum ki benim bi hırsızlık olayı geçti başımdan henüz 18 yaşımıma gireli 2 3 ay olduğunda işledim ben bu suçu.Geçen sene Nisan ayında bi mağazada bir şey çalmıştım, 30 dakika geçmeden aldığım şeyleri güvenlikçiye götürüp pişman olduğumu iletmiştim o da polise götürdü tutanak tutuldu karşı tarafta şikayetinden vazgeçmişti dava filan da olmamiştı lakin bugün bi belge geldi Haziran ayında bir dava olacağı yazıyor ne kadar ceza alırım lütfen yardım edin sınava hazırlanıyorum ne yapmalıyım sabıka kaydım da yok
Cevap: Hırsizlık ve şikayetten vazgeçme
142-2-h: 5 yıl
168/1: 2/3 indirim ile 1 yıl 8 ay
62: 1/6 indirim ile 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezası
sabıkan yoksa HAGB olur.
Yukarıda yazdıklarım en iyi ihtimaldir. Malın değerine, senin duruşmadaki tavrına göre artabilir cezan. şikayetçi olmamaları hiçbir şeyi değiştirmez
Teşekkürler malın değeri belgede pek az diye geçiyor. avukat tutmama gerek var mı yoksa yok mu duruşmadaki tavrım derken? Nasıl olmalı
eğer iddianamede malın değerinin azlığından bahsedilmiş ve tck 145 uygulanması istenmişse cezanda yukarıda saydıklarımızın dışında indirim yapılabilir veya hiç ceza verilmeyebilir. malın değeri tam olarak ne kadar bu önemli. ayrıca kendini avukat vasıtasıyla savunmanda her zaman avantaj vardır. iddianamenin içeriğini paylaşırsan daha net resim ortaya çıkar
Size verdiğim bilgiler belgede geçenler birde 142/2h , 168/1 ve 145 maddeleri bulunmaktadır
Bu arada duruşmadaki tavrım derken ?nasıl olmalı
Alıntı:
Doxis1453 rumuzlu üyeden alıntı
Bu arada duruşmadaki tavrım derken ?nasıl olmalı
Salondaki 800 yıllık çin vazosunu kırmış küçük bir çocuk gibi desem ?
Yaptığınız işten pişman olduğunuzu , bir daha yapacak biri olmadığınızı , aklı selim bir yetişkin olduğunuzu hissettirecek şekilde davranmak.