Sözlü sınavdan başarısız olma işleminin iptali ve 1 kadroya iki kişinin yerleştirilmesi?
Merhabalar
Açıkçası konuyu fazla fazla araştırdım ve avukatlarada danıştım fakat net bir bilgiye ulaşamadığım için sizlere sorma ihtiyacı hissettim. Devlete ait bir kurumda çalışmaktayım tekniker olarak göreve başladım ve mühendisliği bitirdim. Sonrada açılan ünvan değiştirme sınavına girdim fakat 2017 senesinde ünvan sınavınada sözlü sınav getirildi ve makine mühendisliği için bir adet kadro açıldı. Bizse iki kişiydik. Diğer arkadaş torpil yaptı ve devletin yaptığı yazılı sınavdan 15 puan fazlam olmasına rağmen sözlü sayesinde kendini kadroya aldırdı bende açıkta kaldım. Bunun üzerine mahkemeye başvurdum ve sözlü sınavdan başarısız olma işlemimi iptal ettirdim. Beni tekrar sözlü sınava çağırdılar ve sözlü sınavdan başarılı olarak kadroyu aldım.
Fakat bu işlem sonunda diğer arkadaşın kadrosu düşmedi ve hala duruyor sadece 1 kadro açılmıştı fakat sonuçta ikimiz birden kadro aldık bu kanunen olması gereken midir? Diyelim ünvan değilde kurumda sadece 1 adet kadrosu olabilecek özel bir birim için müdür, müfettiş vb olarak atanacak olsaydık ve aynı şeyler yaşansaydı bu sefer aynı görevi, koltuğu, odayı vb. ikimiz birden nasıl paylaşacaktık bu işe aklım ermedi açıkçası normal bir durum mudur?
Teşekkürler
Cevap: Sözlü sınavdan başarısız olma işleminin iptali ve 1 kadroya iki kişinin yerleştirilmesi?
Kurumun yapması gereken, mahkeme kararı üzerine o kişinin atamasını iptal edip, sizi o kadroya atamaktır.
Dava açarken; sizin başarısız sayılmanız ile birlikte, atanan kişinin atanmasına ilişkin işlemin de iptalini istemiş olsaydınız, böyle bir sorun olmayacaktı.