Hisseli tapuda hissedarın birinin bulunamaması
Merhaba, Doğru yere mi yazıyorum bilemedim! Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Babamın dedemden kalma hisseli fındık bahçesi var. Hissedarların sayısı 40 kişi. Bu 40 kişi kardeşler ve kardeşlerinin çocukları ve onların çocuklarından oluşuyor. Babam şuanda bu hisseli fındık bahçesinin olduğu eski bir evde ikamet etmektedir ve yeni ev yaptırmak istemektedir. Belediye dahilinde olduğu için her ortaktan( hissedardan) muafakatname alınması gerekiyormuş. (Araştırmamıza göre) Biz bu 40 hissedardan bir kişiyi bulamıyoruz. Adresi yurtdışı görünüyor. Yurtdışından veya Türkiye’den bu kişiyi nasıl bulacağız? Bu kişiyi bulmanın hukuki bir yolu var mı? Elbirliğiyle mülkiyette ortaklığın giderilmesi davası açıldı. Ve bir hissedar red etti.
Cevap: Hisseli tapuda hissedarın birinin bulunamaması
Alıntı:
Duygu Acar İmamoglu rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Doğru yere mi yazıyorum bilemedim! Konuyu en kısa şekilde anlatmaya çalışacağım. Babamın dedemden kalma hisseli fındık bahçesi var. Hissedarların sayısı 40 kişi. Bu 40 kişi kardeşler ve kardeşlerinin çocukları ve onların çocuklarından oluşuyor. Babam şuanda bu hisseli fındık bahçesinin olduğu eski bir evde ikamet etmektedir ve yeni ev yaptırmak istemektedir. Belediye dahilinde olduğu için her ortaktan( hissedardan) muafakatname alınması gerekiyormuş. (Araştırmamıza göre) Biz bu 40 hissedardan bir kişiyi bulamıyoruz. Adresi yurtdışı görünüyor. Yurtdışından veya Türkiye’den bu kişiyi nasıl bulacağız? Bu kişiyi bulmanın hukuki bir yolu var mı? Elbirliğiyle mülkiyette ortaklığın giderilmesi davası açıldı. Ve bir hissedar red etti.
Merhaba,
Adresi elinizde mevcutsa o adrese Tebligat Gönderebilirsiniz !
Kaç yıldır kendisine ulaşılamıyor? O kişi hakkında gaiplik kararı alınabilir !
Alıntı:
Duygu Acar İmamoglu rumuzlu üyeden alıntı
... Elbirliğiyle mülkiyette ortaklığın giderilmesi davası açıldı. Ve bir hissedar red etti.
Ortaklığın sonlandırılması davasında ortakların red edebilme şansı yoktur. ortaklardan tek bir kişi ortaklığın sonlandırılmasını
isteyip dava açarsa,
hisseler oranında paylaşım mümkün değilse, tamamı satılır herkesin payına düşen kısmı banka hesabına yatırılır.
Kimse adresini ve telefon numarasını bilmiyor. Sadece yurtdışında yaşadığı kesin.Kendi akrabaları bile bilmiyor. Özellikle kimseyle iletişime geçmiyor olabilir. Ama bizim mutlaka ulaşmamız gerekiyor. Çevremde yıllardır bu kişiyle iletişime geçmiş hiçbir akrabası yok. Tek yol gaiplik kararı almak mı?