Kiracıdan oturmadığı aylar için aidat talep etmek
Kiracıyım ve yeni evimde yalnızca iki gece kaldım , akşam geç bir saatte kapıcı kapımı çaldı ve üç aylık aidat borcum olduğunu söyledi. Kendisine eve yeni ayak bastığımı henüz bir ay bile oturmadığımi söylediğim halde “siz üç aylık parayı vereceksiniz , ev sahibine kirayı eksik verirsiniz” dedi. Kendisine böyle bir zorunluluğum olmadığını sadece kendi oturduğum ayin aidatını vereceğimi, yöneticinin ev sahibiyle iletişim kurarak bu işi çözebileceklerini ve beni aracı olmaya zorlayamaya hakkı olmadığını dile getirdim. Buna rağmen benden hemen o an , akşam 22:00 gibi bir saatte üç aylık aidat parasi istemekte ısrarcı oldu. Kendisiyle anlaşamayacagimi anlayıp , sizin yerinize ben ev sahibiyle bu durumu konuşuruz dememe rağmen ısrar etmeye devam etti. En son cüzdanımdaki tüm parayı verdim (iki aylık aidat bedeliydi) buna rağmen hala eksik verdiniz diye söylenmeye devam etti. Ve ertesi sefer de ayni şekilde kapımı çaldı.
Ev sahibiyle konuştuğumda da o üç ayı vermeyeceğim hic bir giderim olmadı dedi, haksız olduğunu bildiğim halde ses edemedim cunku ev sahibimle aramın bozulmasını istemiyorum ve arada kaldım. kapiciya iki aylık aidat verdiğim icin önümüzdeki ay benden aidat istememesini ve oturmadigim aylar icin kapımı tekrar tekrar calmamasini istiyorum ve gece uygunsuz saatte geldiği icin de şikayetçiyim. Bunun icin bir şikayette bulunabilir miyim nasıl bir yol izlemem gerekir. Teşekkürler.
Cevap: Kiracıdan oturmadığı aylar için aidat talep etmek
Parayı öderken makbuz aldınız mı?
Kapıcı "ben para almadım" derse kanıtlayabilecek durumda mısınız?
Cevap: Kiracıdan oturmadığı aylar için aidat talep etmek
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Parayı öderken makbuz aldınız mı?
Kapıcı "ben para almadım" derse kanıtlayabilecek durumda mısınız?
Hayır malesef makbuz kullanmıyorlarmış normal zamanda da
Ama yalnız değildim yanimda arkadaşlarım vardı bilmiyorum kanıt yerine geçer mi