Apartmanımın Bodrum katında (sığınak olarak geçiyor) küçük bir alanı hobi olarak kullanmak istiyorum ne yapabilirim.
Printable View
Apartmanımın Bodrum katında (sığınak olarak geçiyor) küçük bir alanı hobi olarak kullanmak istiyorum ne yapabilirim.
Kat mülkiyeti yasası gereğince;
Bodrum, merdiven boşluğu, çatı arası ve teras gibi yerler binanın ortak alanı olup, tüm kat maliklerine aittir. Bu nedenle diğerlerinin onayı olmadan bodrum katta hobi alanı vs. özel kullanım mümkün değildir. Diğer daire sahiplerinin onayını alarak yapmanız gerekir.
Yani apartman sakinlerinin onayı yeterli bu iş için.
Peki belediyenin ceza kesmesi gibi bir şey söz konusumu? birde apartman sakinlerinin tamamının izni şartmı bir veya iki si izin vermese ne olur?
Hobi faaliyeti olarak dinazor yetiştirmeyecekseniz yada nükleer deneyler yapmayacaksanız yada ona benzer şeylerle etrafı rahatsız edip şikayetçi olmalarına sebep olmayacaksanız, biri gidip te belediyeye şikayet etmediği sürece '' hobi '' faaliyetinde bulunabilirsiniz elbette.
Oy birliği gerekir
Yok rahatsılık vermem söz konusu bile değil hobim bilgisayar-elektronik. Buraya kada gayet iyi anladım
son bir sorum daha var. Birisi tutup sırf gıcıklık olsun diye belediyeye şikayette bulunursa akibetimiz ne olur.
Eski haline getirmek zorunda kalırsınız o ortak alanı.
Konuyu interneten araştırırken "Esnaf Vergi Muhafiyeti" diye bir şey öğrendim
Hobi dediğim şey aslında.Bulduğum hurdaları iyi durumda olanları tamir edip ikinci elden satıyorum, yaramayan kısımları da ayrıştırıp hurdacılara satıyorum. Bu belge bana bu konuda bir fayda sağlarım.Ne yapabilirim?
Benim yaşadığım binada bir komşum , sığınakta bu tarz bir işyeri oluşturup ticaret yapmaya kalksa,
izin vermezdim.
Esnaf değilsiniz, esnaf olabilmek için bir işyeri adresine ihtiyacınız olur, sığınağı da işyeri olarak kullanmanıza mevcut yasalar izin vermez zaten.
Bu arada hobi diye tanımladığınız şey hobi falan değil, ilgi duyduğunuz konuda ticaret yapmak aslında, tanımlamanız yanlış .
Apatman sakinlerinin değil tüm kat maliklerinin onayı gerekli. Yani dairelerin tapudaki sahipleri onaylamazsa belediye işin başka boyutu ama KAYMAKAMLIK nezdinde taşınmaz ortak alanlarına tecavüzün menni işlemi uygulanır. Yaptığınız işin ticari mi, esnafi mi, rahmani mi, şeytani mi olduğuna kimsecikler bakmaz...
Bu nedenle bodrumda hobi yerine yukarıda lobi yapmaya çalışmanızı öneririm ki diğerleri kolayca ve güzelce onay versinler...
Aynen...
Bir de şu var tapuda sığınak olarak geçen yer her daire için odacıklara bölünmüş bir yer,kiminin eşası ise ortalıkta dışarıda duruyor sığınakta olması gereken bu yerin değil sığınak, sığınakla alakası dahi yok. kanunda belirtilen sığınak yasasında geçen hiç bir şart mevcut değil. Hatta otopark ise odunluk olarak geçiyor tapuda yani bir alicengiz oyunu var bu işi içinde sanırım ama anlayamadım