Benzer konuda açılan davalar için bekletici mesele kararı
Tarafıma apartmanla ilgili olarak bir dava açıldı, ancak benzer olayla ilgili devam eden başka bir dava vardı ve hakim HMK 615/1 gereğince öteki davanın beklenmesine karar verdi.
Sanırım durum davacıyı memnun etmedi, itiraz ettiğini öğrendim ancak bana bir yazı gelmedi.
Anladığım kadarı ile olay hakim inisiyatifinde.
Bana itirazla ilgili bir yazı gelir mi?
Ben yazı gelmese de gidip mahkemeye itiraza karşı beyan dilekçesi vereyim mi? Yoksa hakimin bir karar vermesini mi bekleyeyim (verecekse tabi)?
Cevap: Benzer konuda açılan davalar
Alıntı:
baykm rumuzlu üyeden alıntı
Tarafıma apartmanla ilgili olarak bir dava açıldı, ancak benzer olayla ilgili devam eden başka bir dava vardı ve hakim HMK 615/1 gereğince öteki davanın beklenmesine karar verdi.
Sanırım durum davacıyı memnun etmedi, itiraz ettiğini öğrendim ancak bana bir yazı gelmedi.
Anladığım kadarı ile olay hakim inisiyatifinde.
Bana itirazla ilgili bir yazı gelir mi?
Ben yazı gelmese de gidip mahkemeye itiraza karşı beyan dilekçesi vereyim mi? Yoksa hakimin bir karar vermesini mi bekleyeyim (verecekse tabi)?
Uyap'a baksanıza. Orada tüm evrakları görürsünüz. Yeni bir evrak girince daha hakim görmeden bile görebilirsiniz yeterince sık bakarsanız.
Bu konuda itirazla ilgili kararı hakim veriyor.
Benim beyan dilekçesi vermem gerekir mi? Yada dilekçe vermemin bir faydası olur mu?
Bir de şu vardı;
Karşı taraf itiraz ederken diğer dava beklenirse insanlar zarar görebilirler ve bu zararlar sonucunda yaralanmadan dolayı davalar açılacaktır şeklinde tuhaf, dava ile arasında pek ilişki kuramadığım, sopa gösterir gibi bir şeyler yazmışlar.
Biraz ucu bize dokunuyor gibi ama bunu da herhalde hakim değerlendirecek,
Açılan davaları bilmeden yorum yapmak pek doğru değil ancak en azından hakimin ara kararından dönmesi (rücu) dilekçesine karşı beyanda bulunma hakkınız da var. Hakimin kararını destekleyecek, onu kuvvetlendirecek bir beyanınız varsa beyan dilekçesi verebilirsiniz. Yoksa mahkemeyi dilekçelere boğmanın faydası yok, zararı var.
Saygılar.