Marka Tescil İle İlgili Sorun
Merhaba,
XXXX Firmamız 1996 yılından bu yana faaliyet gösteren bir kurum. Fakat 2004 yılında firma ismimizin markasını tescil ettiren bir kişi olmuş. Markayı 2004 yılından bu yana da doğru düzgün kullanmamışlar. Fakat Marka sahibi bizi Şubat 2019 tarihinde arayarak ismimizi değiştirmemiz gerektiğini belirtti. Marka tescil haklarını biliyorum. Fakat 1996 yılından bu yana hem sektörde ad yapmış hem de bir yayınevi olarak piyasada bilinen bir firma olarak biz bu durumu nasıl çözebiliriz. Sonuçta bizim adımızı bundan sonra kullanarak, benzer eğitimler vererek müşterilerimizi çalmaya çalışması kabul edilebilir bir durum değil. Bu durumda biz neler yapabiliriz? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Cevap: Marka Tescil İle İlgili Sorun
Umarım hafızam beni yanıltmıyordur; siz daha önceden o markayı kullanıyorsanız kullanmaya devam edersiniz ama onun kullanmasını da engelleyemezsiniz. O kişi başvurduğunda sizin itiraz etmeniz gerekliydi, ya da daha önceden markanızı tescil ettirmeliydiniz.
Bu arada tekrarlamış olalım; bir işe girişirken daha evrakları bile bastırmadan önce böyle bir marka var mı diye araştırıp varsa başka isim seçmek, yoksa marka başvurusunu derhal yapmak ve ilgili alan adlarını almak oldukça önemli.
Cevap: Marka Tescil İle İlgili Sorun
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Umarım hafızam beni yanıltmıyordur; siz daha önceden o markayı kullanıyorsanız kullanmaya devam edersiniz ama onun kullanmasını da engelleyemezsiniz. O kişi başvurduğunda sizin itiraz etmeniz gerekliydi, ya da daha önceden markanızı tescil ettirmeliydiniz.
Bu arada tekrarlamış olalım; bir işe girişirken daha evrakları bile bastırmadan önce böyle bir marka var mı diye araştırıp varsa başka isim seçmek, yoksa marka başvurusunu derhal yapmak ve ilgili alan adlarını almak oldukça önemli.
Öncelikle teşekkür ederim Şenol Bey.
Maalesef biz marka tescil almadık. Fakat 2004 yılında bizim firma ismini gidip tescil ettiren kişi şimdi bize telefon ile ulaşarak firma ismimizi değiştirmemizi istiyor hatta değiştirmezsek dava açacağını söylüyor. Başta firma ismi önüne ek birşeyler koyarak değiştiririz dedik fakat öyle birşey yapma hakkına sahip olmadığımızı da söylüyor. Maalesef biz de firma isminin 2004 yılında tescil edildiğini şimdi öğrendik. Bu yüzden dava açma süremiz de çoktan geçti. Fakat 22 yıldır faaliyet gösteren bir firma olarak sadece marka tescil alındı diye zarar etmesi mantıklı gelmiyor. Bu tarz durumlarda bir istisnai durum var mıdır açıkçası bununla ilgili birşey bulamadım.