Kişilik haklarının ihlali mi?
Apartmanda devam eden davalı olduğum davamda mahkemede davacı yönetici için dava konusu olayla ilgili olarak "... yapılmasını isteyerek haklarımı hiçe saymaktadır, çektiğim rahatsızlığı göz ardı etmektedir" dersem yönetici çıkıp kişilik haklarımı ihlal ediyor diyebilir mi?
Yaptığım incelemeye göre bunun savunma dokunulmazlığı kapsamında kaldığını düşünüyorum
Cevap: Kişilik haklarının ihlali mi?
o orneğinizdeki ... kısmında bahsedilen istemiş olduğunuz şeyin ne olduğuna bağlı olarak , kişilik haklarına saldırı olarak değerlendirilebilir bence.
Rahatsız olduğumu bildiği halde yönetici ortak alana çardak/oturma yeri benzeri birşey yapılmasını istiyor,
diyecek olan benim, yönetici değil
Ortak alana yapılabilecek herhangi bir konuda her kat maliki istekte bulunabilir, buna hakkı vardır.
Bu isteğin gerçekleşmesini isteyenler olduğu gibi istemeyenler de olacaktır bu da işin doğasında var.
Bir şey isteyen biri diğer bir kişinin kişilik haklarını ihlal etmek olarak değerlendirilecekse, o durumda siz de bir istekte bulunan kişinin kişilik haklarını ihlal ediyorsunuz demektir.
Derdimi tam anlatamadım herhalde.
Yönetici bunu yaptırmak istediği için diyeceğim ki bu kişi bunun yapılmasını isteyerek haklarımı hiçe sayıyor, bunda sıkıntı var mı diyorum.
Yoksa ortak alana birşey yapılmasını istiyor diye kişilik hakları ihlali söz konusu değil.
Alıntı:
baykm rumuzlu üyeden alıntı
Derdimi tam anlatamadım herhalde.
Yönetici bunu yaptırmak istediği için diyeceğim ki bu kişi bunun yapılmasını isteyerek haklarımı hiçe sayıyor, bunda sıkıntı var mı diyorum.
Yoksa ortak alana birşey yapılmasını istiyor diye kişilik hakları ihlali söz konusu değil.
"Yönetici beyefendi çardak yapılmasını isteyerek haklarımı hiçe saymaktadır, çektiğim rahatsızlığı göz ardı etmektedir" derseniz yöneticinin kişilik haklarına halel gelmez, ama çardak yaptırmak sizin kişilik haklarınıza nasıl halel getirecek onu da anlamadım. Ayrıca anlamadığım şu: Yönetici kendi kafasından ve kimseye sormadan mı yapıyor bunu? Kat maliklerinin bu konuda bir kararı yok mu?
"çardak yaptırmak sizin kişilik haklarınıza nasıl halel getirecek ..." şeklinde bir ifadem ve durum yok, karışıklık oldu sanırım
Başka bir kurul kararı var, kendince yorumluyor ve bu işi yapmaya kalkışıyor
Olay bundan çıktı, itirazım buna zaten
Teşekkür ederim
Alıntı:
"çardak yaptırmak sizin kişilik haklarınıza nasıl halel getirecek ..." şeklinde bir ifadem ve durum yok, karışıklık oldu sanırım
Alıntı:
'' Yönetici bunu yaptırmak istediği için diyeceğim ki bu kişi bunun yapılmasını isteyerek haklarımı hiçe sayıyor,'' bunda sıkıntı var mı diyorum.
.
????
Mahkemede şu şekilde diyeceğim diyen sizsiniz, sonra da benim öyle bir ifadem yok karışıklık oldu sanırım diyen gene sizsiniz?
O kişi o işi yaptırmaya kalktığında , dava açıp itiraz edersiniz, kendisinin seçilmiş bir yonetici olmadığını, geçmişte alınmış ama gerçekleşmemiş bir karar olmasına rağmen uygulama yetkisi olmadığını belirterek, iş bitmişse de eski haline geri döndürülmesini ve yapılacak masrafların sebep olan kişiden alınmasını talep edersiniz.
Sayın Kırcalı
"haklarımı hiçe sayıyor" ve "kişilik haklarının ihlali" ifadeleri karıştı sanırım.
Davamız devam ediyor, sonucu bekleyip göreceğim
Yorumlarınız için teşekkür ederim